Søk Meny Lukk
Lukk
no image
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 31. august 2012

Rytmisk kompetanse – hva nå?

Evalueringen av de regionale kompetansenettverkene for rytmisk musikk er nå ferdig. 3. september inviterer Kulturrådet til seminar med presentasjon av evalueringen og diskusjon om veien videre.

Statlig tilskudd til regionale kompetansenettverk for rytmisk musikk ble for 2009 fordelt til fire nyopprettede nettverk etter søknad til Kulturdepartementet, og fra 2010 ble ansvaret for å fordele tilskuddene overført til Kulturrådet. Avsetningen ble økt fra 3 til 5 millioner kroner, og i tillegg til de fire nettverkene som hadde mottatt støtte i 2009, ble ytterligere to nye nettverk tatt inn i ordningen. De seks nettverkene som i dag mottar tilskudd, består av organisasjoner fra henholdsvis jazz-, pop/rock- og folkemusikkfeltet. For 2012 er det fordelt i alt kr. 5 155 000 til nettverkene.

Arbeidet med å evaluere kompetansenettverkene for rytmisk musikk ble påbegynt i vinter, og nå foreligger rapporten Kunskap och lärande för musikbranschen – En evaluering av Norsk kulturråds stöd till regionala nätverk för kompetensutveckling inom rytmisk musik. Rapporten er skrevet av Kim Forss, Zozan Kaya, Stein-Erik Kruse og Hege Myrlund Larsen i det svensk-norske forskningsteamet Andante – tools for thinking.

Forfatterne fant at midlene fra dagens tilskuddsordning har finansiert en rekke nye tiltak som har kommet deler av de rytmiske musikkmiljøene til gode, bl.a. kurs og seminarer. Imidlertid viser evalueringen også at ordningen har hatt en rekke svakheter. Det pekes på uklarhet omkring begrepet “kompetanse” og utfordringer med hensyn til organisering og medfinansiering fra fylker og kommuner.

Her kan du laste ned evalueringen.

Kulturrådet ønsker innspill til evalueringsresultatene og til den videre utviklingen av tilskuddsordningen, og inviterer derfor til seminar 3. september kl. 12-15 i Kulturrådets auditiorium, Grev Wedels plass 1, Oslo.

Program:

12:00-12:30: Enkel lunsj

12:30-12:35: Ellen Aslaksen, forskningsleder i Kulturrådet: Velkommen

12:35-13:00: Kim Forss, Andante – tools for thinking: Presentasjon av hovedfunn og anbefalinger

13:00-13:20: Erling Aksdal, musiker og leder for jazzlinja ved NTNU: Kommentarer til rapporten

13:20-13:30: Pause

13:30-15:00: Paneldiskusjon. Ordstyrer: Arnfinn Bjerkestrand, medlem av Kulturrådet

Deltakere i panelet:

Tore Bruvoll (musiker og koordinator ved Rytmisk kompetansenettverk i nord)
Tone Østerdal (rådgiver, Buskerud fylkeskommune)
Jørgen Skauge (daglig leder, Brak)
Susanna Wallumrød (artist)

(NTB)

Bilde: Hentet fra saka SISU fremfører Steve Reich Drumming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter