Festspillartister trives med studenter

Festspillene i Bergen front

Leif Ove Andsnes, Frode Grytten og Stein Torleif Bjella er blant artistene som opptrer for bergensstudentene under festspillarrangementet Vibber 3. april.

– Det har blitt en fin tradisjon å invitere studentene i byen til en gratis helaften hvor festspillartister presenterer smakebiter på det som kommer, samtidig som vi viser frem hva studenter selv skaper av ulike kulturuttrykk, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Arrangementet, som i fjor fikk navnet Vibber (tidligere Studentimpulser), går av stabelen for 8. gang på Logen Teater.

Unikt innblikk
Leif Ove Andsnes reiser verden rundt med prosjektet The Beethoven Journey, men kommertil hjembyen for å opptre på Vibber.

Det gjør også Stein Torleif Bjella, som slår seg sammen med bl.a. festspilldikter Frode Grytten og Pedro Carmona-Alvarez under navnet The Heidersmenn. De unge prisbelønte talentene innen klassisk musikk, Sonoko Miriam Shimano Welde, Sandra Lied Haga og Eivind Holtsmark Ringstad opptrer på Vibber for første gang som en trio. Senere, under Festspillene, skal de spille sammen med Andsnes i Grieghallen.

– Vi er inne i en spennende periode med mye som skjer. I disse dager arbeides det over hele landet med nye festspillforestillinger. Under Vibber får studentene et unikt innblikk i skaperprosessen, forteller Beyer.

På scenen kan man møte både Carte Blanche, Hallgrim Hansegård (fra FRIKAR Dance Company) og teamet bak teaterstykket Pearl of Scandinavia.

Pop og performance
Liberty Pop er klar for Vibber, og i Logen bar blir det Plutopop-sending med Studentradioen og debatt i regi av Studentersamfunnet. Griegakademiet viser hvor kult klapping kan låte når de presenterer den amerikanske komponisten Steve Reich sitt verk Clapping Music. Studentkorene Arme Riddere og Sirene er også gjester.

www.fib.no/VIBBER

 

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saka, bare søk her.

 

Sjekk også:
Litteratursymposiet i Odda
Frode Grytten har skrevet en roman om The Clash
Intervju med Pedro Carmona-Alvarez

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!