Jimi Hendrix «Electric Ladyland»

electric_ladyland

JIMI HENDRIX «ELECTRIC LADYLAND» (1968)

 

Det er mye som tyder på at Jimi Hendrix aldri klarte å lage den plata som låt helt som han ønsket, men Electric Ladyland er etter sigende den som kom nærmest. Etter to plater og superstjernestatus ønsket han større kontroll over det som ble festet til taperullene. Manager og tidligere produsent Chas Chandler ble skjøvet til siden i løpet av den turbulente innspillingsprosessen og Hendrix står oppført som produsent. Dette betyr at her er det mer eksperimentering og lange instrumentalpartier enn tidligere. Andre musikere enn Mitch Mitchell og Noel Redding er også med, og Hendrix spiller bass på flere av låtene selv.  Electric Ladyland var det siste studioalbumet til gitarlegenden, og det både kommersielt og kreativt mest suksessfulle, med topplassering på Billboardlista.

 

 

Saken er hentet fra Rille.no (nå nedlagt)
En blogg om den beste musikken som har kommet ut de siste tiåra.
Tekst: Kjetil Syverud

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!