Plateanbefaling: 13th Floor Elevators – «Easter Everywhere»

image

 

13th Floor Elevators – «Easter Everywhere» (1967)

 

Dette er platen for dere som ønsker en påsketur lengre opp og ut enn både Sirdalen og Jotunheimen. Easter Everywhere med 13th Floor Elevators fra 1967 er et psykedelsisk mesterverk fra fem Texanere med Roky Erickson i spissen. Ok, gleder du deg til Yes-sound, bluesrock med lange gitarsoloer eller tekster om Hobbiter kan du allerede pakke sammen og dra på hyttetur, dette er 60-talls punk, lyder fra Midt-Østen og det ytre rom godt dyppet i forbudte kjemikalier. Du kan nesten høre Rokys hjerneceller poppe som popcorn på denne platen selv om han synger “…If you fear I’ll lose my spirit/Like a drunkard’s wasted wine/Don’t you even think about it/I’m feeling fine.». Han følte seg dessverre ikke like fin noen år etter, men platen er like fin selv 47 år etter den første gang ble utgitt og produsert av Kenny Rogers bror. Gitarene skjener og flyter inn og ut av lydbildet sammen med bandets kjennemerke, Tommy Halls elektriske kanner som låter som bølgeblikk av plast eller små grønne menn som kaster opp: wibbawibbawibbawibba …og …flobbleobbleobbleobble. Det høres kanskje for vilt ut, men det hele er melodisk og visse spor er faktisk i god Dylan-tradisjon.

Roky Ericksons intense og sjelfulle stemme formidler denne påskereisen med stor autoritet. Har du sansen for Arthur Lees og Brian Wilsons psykedeliske utflukter og liker garagepunk og Dylan vil 13th Floor Elevators virkelig være noe for deg.

 

 

Anmeldelsen er hentet fra Stavanger Musikk- og filmbiblioteket sin blogg M&F-bloggen
Tekst: Olav Nilsen

 

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saka her.

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!