Plateanbefaling: Brinsley Schwarz – «Please Don’t Ever Change»

image

 

Brinsley Schwarz
«Please Don’t Ever Change» (1973)
United Artists

 

image

 

Paul McCartney var fan, men det førte ikke til suksess for Brinsley Schwarz. Et sjarmerende band jeg gjerne ville booket til min favorittpub. «Please Don’t Ever Change» er kanskje ikke den første platen som nevnes når man snakker om Brinsley Schwarz, men er etter min mening like bra som «Nervous on the Road» fra 1972 og «New Favourites» fra 1974.

Platen er en samling av singler, konsertopptak og radioinnspillinger fra tidlig syttitall, som ble festet til vinyl på vei fra en pub til en annen. Bandet serverer en herlig blanding av funky r&b, soul, country og jordnær pop og rock. Brinsley Schwarz’ pubrock la grunnlaget for band som Dr. Feelgood, Ducks Deluxe og punken som skulle komme noen år senere.

Foruten sjefen Brinsley Schwarz besto bandet av den nå ikke helt ukjente bassisten og låtskriveren Nick Lowe, Ian Gomm på gitar, Bob Andrews på piano og Billy Rankin på trommer. Platen åpner med Gomms låt «Hooked on Love», som svinger som bare faen. Lowe serverer klassisk r&b i sangen «I Worry (About You Baby)». I tittellåten «Don’t Ever Change» hyller de Goffin & Kings låtskriverkunst. «Home in My Hand», skrevet av den glemte rockeren Ronnie Self, er en liveinnspilling fra Hope & Anchor som rister godt i god MC5-tradisjon.

«Play That Fast Thing» er pubrock på sitt beste, musikken er løs og ledig og det svinger som bare Jerry Lee. «Speedoo» er en opptempo doo wop-låt med koring og høy humorfaktor, og bandet er så samspilte at selv den mest stivbeinte hopper på dansegulvet.

Anmeldelsen er hentet fra Stavanger Musikk- og filmbiblioteket sin blogg M&F-bloggen
Tekst: Olav Nilsen

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saka, bare søk her

Sjekk også

Albumanbefaling: The Pirates – Out of Their Skulls

Hit Me With Your Rhythm Stick – Ian & The Blockheads

Albumanbefaling: McCartneys «Ram» (1971)

Nytt McCartney-album

Comments
One Response to “Plateanbefaling: Brinsley Schwarz – «Please Don’t Ever Change»”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Paul McCartney var fan av dette bandet Paul McCartney – å finne den perfekte produsenten Albumanbefaling: McCartneys «Ram» (1971) […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!