Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Stian Bjørnsson Hope Anbefalinger 2. november 2015

Jazznytt 18 med Håkon Kornstad

Kornstad_TenorBattle1

 

Jazznytt ønsker å gå ut av sitt gode skinn, og har opprettet salongklubben Jazznytt18 der bladet kan oppleves live, med intervjuer, kortforedrag, debatter og musikalske opptredener. I høst gjøres dette månedlig i samarbeid med Deichmanske bibliotek, i deres vakre Foredragssal (ved siden av skjønnlitteraturavdelingen/gamle musikkavdelingen). Det er gratis inngang.

Neste utgave av Jazznytt18 er torsdag 5. november kl. 18. Hovedgjest er Håkon Kornstad, som for tiden nyter stor suksess med utgivelsen av albumet Tenor Battle (Jazzland) der han på frapperende og unikt vis kobler jazz med opera. Kornstad har vært villig til å eksperimentere i hele sin karriere, og det er noe av det Jazznytt18 skal snakke med ham om i godstolen. Kornstad skal også gjøre en musikalsk opptreden.

Jazzinteresserte har kunnet glede seg over Håkon Kornstads veltempererte tenorsaksofontone i over femten år nå, men det har ikke vært vanskelig å merke seg hans eksperimentasjonslyst, for eksempel med elektronisk klubbmusikk, hans senere enestående arbeid med solo-live sampling (senere popularisert av Bernhoft), og hans nylige overgang til å bli profesjonell operasanger. Han samler mange av sine sider i prosjektet Tenor Battle (Jazzland) der saksofonen og vokalen deler rampelyset, med nytenkende arrangementer på materiale av Gluck, Bizet, Strauss og andre. Slike musikalske møter har en tendens til å ende opp som noe klamt, men dette låter spennende, sofistikert og vakkert. Dette høres jo forresten nesten ut som en beskrivelse av mannen selv. Håkon Kornstad skal også gjøre en musikalsk opptreden for Jazznytt18s publikum.

I tillegg får vi besøk fra Bangles & Brass, menneskene bak den nye klubb/jam/konsertserien «Sånn jazz som man kan knipse til» som har premiere på Wurst påfølgende lørdag ettermiddag.

Velkommen til biblioteket!

 

Les også:

Jazznytt 18 (5. oktober)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter