Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Silje Ramleth Anmeldelser 5. mars 2016

By:Larm 2016 – Heather

heather

Fire unge lovende menn med tweedjakke, sneakers, uflidd hår og lårkort kjole (lar det stå ukommentert), og med en trang til å lage en annen type musikk enn det deres generasjon er fostra opp på.

Tekst: Silje Ramleth

Heather har ikke spilt sammen i mer enn ett år, så de var ydmyke over å få spille på By:Larm-scena. Jeg kjenner ikke bakgrunnshistorien deres, men skulle jeg tippe, så virker det som om det er filosofistudenten, i dette ensemblet er det vokalisten, som samla kompiser og dannet et band hvor de kan få dyrke sin egen stil. Man kan høre trekk fra post-punk og Swans og The Birthday Party. Vokalen til Nick Cave var faktisk noe av det første som dukka opp i bevisstheten da jeg fant på dem på By:Larm-oversikten. Heather er bare om mulig litt mørkere og mer støyete og skittent – mindre raffinert.

Tekstene er dystre og alvorstunge, noe som de også aktivt formidler på scenen. På et tidspunkt dukket denne filmscenen fra «Silence of the Lambs» opp i bevisstheten. Mulig det var kjolen til han ene som trigga det. De er teatralske og kaster seg desperat rundt på gulvet, svetteperler drypper, og strengeinstrumenter gnikkes mot monitorer for å lage støy. Jeg blir litt brydd, men det funker som en del av en pakke. Hadde publikum vært litt større og mer engasjerte, så hadde det nok ikke blitt like småkleint.

På riktig scene og med riktig publikum kan Heather lage en god konsert. De har det som skal til, spesielt engasjement og kjærlighet for det de produserer. Det synes.

PS Vi har dessverre ikke foto fra Heathers By:Larm-konsert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter