Tre Små Kinesere: – Vi er originale

Tre Små Kinesere. Foto: Jens Westby

Tre Små Kinesere. Foto: Jens Westby

Tre Små Kinesere holder fortsatt koken. Konsertene deres blir fort utsolgt, og nå de ute med nytt album, «OK Kompis», som Adresseavisen beskriver slik: «Feiende flotte kinesere». Vi tok en liten prat med Ulf Risnes.

Av: Victor Josefsen

Gratulerer med det nye albumet. Dere har valgt å kalle det «Ok Kompis». Hva er bakgrunnen for albumtittelen? Hadde dere alternative titler og hvilke i så fall?

– Under arbeidet med plata lagde jeg en liste med tittelideer, men da plata var ferdig og den røde tråden i tekstene kom fram, var det ingen bedre tittel enn «OK Kompis».

Dere har jo gitt ut svært kritikerrroste album tidligere, med andre ord, så har dere oppnådd mye, hva er det som får dere til å fortsette med musikk?

– Si det, nå har jeg kjørt så langt at det er lengre å snu, er en forklaring. En annen er at den besettelsen som fikk meg til å begynne fortsatt driver meg videre.

Dere har sunget og spilt lenge. Når skrev dere deres første låt? Har dere visst hele livet at du skal bli musiker?

– Jeg skrev min første låt som 16-åring, og har skrevet siden. Jeg visste ikke hva jeg skulle bli før jeg innså at det var nok å være meg.

Hvordan lager dere egentlig låter?

– Det begynner med at jeg får en idé. Den spiller jeg inn på telefonen og glemmer den øyeblikkelig. Når jeg siden bestemmer meg for at det er på tide å utgi noe nytt hører jeg på alle disse korte snuttene, og hører musikken som om jeg aldri har hørt den før. Når jeg blir fenget av noe begynner jeg arbeidet med å lage en hel låt, med tekst og arrangement etc.

Hva tar dere utgangspunkt i når du skriver tekster?

– Denne gangen har jeg prøvd å ignorere hjernen og la hjertet snakke.

Hva mener dere selv er deres største styrke som musikere og teksforfattere?

– Vi er originale.

Hvem er deres største kritiker? Deg selv, eller andre nære kollegaer, venner, familie?

– Absolutt meg selv, alltid kritisk, i det meste laget noen ganger.

Hva skjer fremover med dere?

– Vi skal spille spille spille!

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!