Søk Meny Lukk
Lukk
Foto: Lars Myhren Holand
Av: Sara Beskow Intervjuer 25. juli 2014

Sommersnakk med Siri Pettersen

I sommer publiserer Deichmans litteraturblogg «Sommersnakk», en intervjurekke med ungdomsbokforfattere. Her forteller de om sommerplaner, gode sommerminner og lesefavoritter. God sommer! 

Foto: Lars Myhren Holand

Selv om Siri Pettersen akkurat har gjort seg ferdig med manuset til boken RÅTA, oppfølgeren til Odins barn og andre bok i serien Ravneringene, betyr ikke det nødvendigvis at hun tar seg ferie fra skrivingen med det første.

Hva skal du lese i sommer?

Jeg skal lese min aller første krimbok, noensinne, og det blir Thomas Engers Skinndød. Ellers har jeg en leseliste som er så lang at det er til å grine av.

Hvilke bøker anbefaler du andre å lese i sommer?

Kanskje jeg skal avsløre my secret shame? Jeg elsket Sophie Kinsellas The Undomestic Godess, så om noen vil ha virkelig lett feel good, så kjør på! Ellers slår jeg mer enn gjerne et slag for mine fantastiske fantasykolleger som har vært med på å gjøre nordisk fantasy til et fenomen: Vindeltorn av Tone Almhjell, Hulder av Tonje Tornes og Bian Shen av Torbjørn Øverland Amundsen.

Leser du andre typer bøker om sommeren enn ellers? 

Hadde nettopp en diskusjon med samboeren min om akkurat det, og han mener jeg ikke er i stand til å ta helt ferie. Jeg tror han har rett.

Ja, pussig nok blir det gjerne lettere. Kanskje det er for varmt til å tenke mye?

Foretrekker du nettbrett eller fysisk bok om sommeren?

Begge deler, selv om nettbrett i sola ikke er det helt store… Men jeg leser mer ebøker enn papir.

Hva er ditt beste sommerminne?

St. Hansaften i Aglapsvika, med samboeren min, helt tidlig i forholdet. Det var dagen derpå, og vi gikk rundt på stranda og så på skadene etter festen. Mye folk, med mye nerver, og plutselig satte noen på “Sweet child of mine” med Guns N’ Roses, og det var bare et så sykt vakkert øyeblikk. Kunne ikke vært riktigere.

Har du et favorittsommersted?

Nei, ikke egentlig. Men om jeg måtte velge, hadde jeg sagt Piemonte.

Hva er planene dine denne sommeren?

Skrive, og dra på inspirasjonstur med fine fantasyfolk. Ferie blir det ikke før det nærmer seg høsten.

Tar du helt ferie, eller blir det skriving også?

Hadde nettopp en diskusjon med samboeren min om akkurat det, og han mener jeg ikke er i stand til å ta helt ferie. Jeg tror han har rett.

Når kan vi vente neste bok fra deg? Og kanskje du vil røpe litt av innholdet?

Tusen takk som spør! Oppfølgeren til Odinsbarn heter RÅTA, og kommer i oktober. Som jeg sa til en blogger tidligere i dag: RÅTA blir radikalt annerledes på mange måter, og det er vel ingen hemmelighet lenger. Hirka trodde hun skulle komme til et slags hjem. Kanskje finne sine egne, en familie, et trygt hjem. Så feil kan man ta… Hun jages fremdeles, uten å vite hvorfor. Etterhvert blir det åpenbart at hun er knutepunktet i en større og mer skremmende virkelighet enn hun kunne forestilt seg. Jeg har spådd at mange lesere kommer til å kaste boka i veggen etter et halvt kapittel, men jeg håper jo de plukker den opp igjen :-D.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.