Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Vidar Kvalshaug Tema 21. august 2015

Når KrF får velge, blir det uteliv og umulig kjærlighet

Uteliv i KrF kan også handle om sene netter, tidlige morgener og tømmermenn. Men tømmermennene i dette tilfellet er far og sønn som bygger noe sammen. #mittbokvalg

 Tekst: Vidar Kvalshaug

Stafetten ruller videre blant landets politikere som har fått utfordringen fra Deichmanske bibliotek: Si noe om biblioteket i din kommune og vis oss din favorittbok under knaggen #mittbokvalg. I dag slipper vi til to fra Kristelig Folkeparti.

Pappasnekker’ n

Terje Eikin (40) er orførerkandidat i Arendal og velger boka som skaper aktivitet sammen med barna:

– #Mittbokvalg er «25 kule prosjekter for pappaer og barn» av Todd Davis. Arendal kommune har et moderne og flott bibliotek, en viktig møteplass. De ansatte er flinke til å legge frem bøkene på en innbydende måte. Her om dagen var jeg på biblioteket med sønnen min som skulle låne Harry Potter. Da fikk jeg se boken «25 kule prosjekter for pappaer og barn.» Boken er full av gode ideer, og det beste av alt, er at mange av dem er uteprosjekter, sier Terje Eikin (40) fra Arendal KrF.

Alt om kjærlighet?

Hans partifelle Beate Husa fra Sund i Hordaland, er i det mer romantiske hjørnet og velger boka som var grunnlaget for manuset til en av de største filmsuksessene i 1995:

Beatehusa– #Mittbokvalg er «Broene i Madison County» av Robert James Waller. Denne boken gjorde et enormt inntrykk på meg da jeg leste den som 22-åring. Den appellerte til hele følelsesregisteret: glede, begeistring, fortvilelse, sorg og avmakt. Etter å ha lest denne boken trodde jeg, med ungdommens overmot, at jeg visste det meste om kjærlighet. Men der tok jeg grundig feil… Jeg har senere hatt gleden av å høre den på lydbok lånt på biblioteket i Sund, og sett filmen med Meryl Streep og Clint Eastwood i hovedrollene. Anbefales, sier Beate Husa.

Bibliotek er i aller høyeste grad lokalpolitikk, og kulturministeren har i høst pekt ut biblioteket som eget hovedsatsingsområde, men det er kommunens økonomi som styrer tilbudet der du bor. I vår serie #mittbokvalg får du i alle fall sett hvem som verdsetter sin kommunes viktigste kulturhus.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.