Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Katrine Judit Urke Intervjuer 23. august 2017

Kulturpolitikerens lesevaner: Kristelig Folkeparti

I forbindelse med stortingsvalget sjekker vi ut lesevanene til kulturpolitikere fra de største partiene. Hva leser de? Hvor mye peiling har de egentlig på bøker? Og bruker de biblioteket?

Tekst: Katrine Judit Urke/Foto: Stortinget/Bokomslag: Cappelen Damm

I dag er det Geir Jørgen Bekkevold som forteller. Bekkevold er kulturpolitisk talsperson for Kristelig Folkeparti. Av litterære karakterer identifiserer han seg med to sjarmerende rake motsetninger!

9788202529437Hvilken bok var den siste du leste?
De to bøkene jeg har lest sist er selvbiografien til Jens Stoltenberg, og i sommer gav jeg med i kast med Elena Ferrante sine bøker der første bok har tittelen Mi briljante venninne.

Hvis du skal velge én bok å anbefale til Litteraturbloggens lesere, hvilken velger du da?
Av norske forfattere så har jeg lyst til å nevne Erik Fosnes Hansen sin bok Løvekvinnen, den gjorde inntrykk! Av utenlandske forfattere har jeg lyst til å anbefale Havets katedral av Ildefonso Falcones.

Leser du andre bøker under valgkampen enn ellers?
Nei, det går mest i skjønnlitteratur uansett om det er valgkamp eller ikke, valgkampen gjør at det egentlig blir liten tid til å sette seg ned med en bok. Da går det mest i politiske notater og politisk program.

Kjøper du bøker eller låner du på biblioteket?
I og med at min kone og jeg er medlem av opp til flere bokklubber, så blir det at vi for det meste kjøper. Vi har et bibliotek hjemme hvor jeg har flere bøker jeg enda ikke har lest.

Hvilken litterær karakter beskriver deg best?
Den var det vanskelig å svare på, hvis vi går til Kjell Aukrust sine bøker er jeg vel litt Solan Gundersen og litt Ludvig, både litt modig og litt redd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *