Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Katrine Judit Urke Anbefalinger 7. september 2015

BOKSITATET: Coversitatet

Gode forfattere er ofte gode observatører. Noen ganger formulerer de ord man aldri glemmer. Innleggene «BOKSITATET»  inneholder noen av våre favoritter.

Tekst: Katrine Judit Urke/Foto: Bradley Gordon, Flickr

http://www.gyldendal.no/var/ezwebin_site/storage/images/gyldendal/agency/fiction/novels/buzz-aldrin-hvor-ble-det-av-deg-i-alt-mylderet/475254-1-nor-NO/Buzz-Aldrin-hvor-ble-det-av-deg-i-alt-mylderet.jpg

Min største favoritt blant norske forfattere er Johan Harstad. Den første boka jeg leste av ham, var Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet, som blei favorittboka mi og som fortsatte å være det fram til den så vidt blei slått av Milan Kunderas Tilværelsens uutholdelige letthet og altså havna på en veldig god andreplass (litt sånn småbarnslig rangering må jeg tillate meg i blant).

Og så fortsatte jeg å lese resten av bøkene hans og jeg så Buzz Aldrin …-serien på kino og jeg så Osv. på Torshovteatret, og nå gleder jeg meg til ny Harstad-roman på seinhøsten.

Johan Harstad, Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet og særlig dens førstesetning (som er trykket på omslaget og dermed nærmest blir et slags motto for hele romanen) har mange (unge, kvinnelige?) fans. Noen vil kanskje mene at setninga er litt sentimental (og det finnes jo, ubegripelig nok, folk som ikke liker boka, som synes den er litt too much). Jeg er derimot så absolutt en av fansa og synes den er perfekt:

«Personen du elsker er 72,8 % vann og det har ikke regnet på flere uker.»

Har du et favorittsitat fra en bok? Legg det gjerne inn i kommentarfeltet under, eller send oss på epost: deichman.litteratur@kul.oslo.kommune.no

Hvis du vil, kan det være vi publiserer det her på Litteraturbloggen!

 

 

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.