Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Sara Beskow Intervjuer 17. juni 2016

Sommersnakk med Ingrid Ovedie Volden

I år som i fjor publiserer Deichmans litteraturblogg «Sommersnakk», en intervjurekke med barne- og ungdomsbokforfattere. Hver fredag forteller de om sommerplaner, gode sommerminner og lesefavoritter. Kanskje får du noen gode lånetips? God sommer!

I motsetning til hovedpersonen i debutboka hennes Alt som teller, er ikke Ingrid Ovedie Volden redd for vann. Tvert i mot tar hun gjerne med seg badetøy i veska, sånn i tilfelle en bademulighet skulle dukke opp.

Tekst: Sara Beskow/Foto: Oddbjørn Steffensen/Omslag: Aschehoug 

AltsomtellerHva skal du lese i sommer?

Jeg har bestemt meg for å bli kjent med Alice Munros noveller. Og så skal jeg gyve løs på stabelen av uleste og påbegynte bøker som har vokst seg altfor høy ved siden av senga mi, først og fremst Evighetsbarna av Beate Grimsrud, Gjennom natten av Stig Sæterbakken og De urolige av Linn Ullmann.

Hvilke bøker anbefaler du andre å lese i sommer?

Drømmefakultetet av Sara Stridsberg er nok en av de aller sterkeste leseropplevelsene jeg har hatt. Anbefaler egentlig alt av Stridsberg, jeg vet ikke om noe litterært univers som det er like vondt og godt å være i. Siden det er sommer, passer kanskje Happy Sally ekstra godt.

Nettbrett kan sikkert være praktisk det også, for eksempel som underlag eller serveringsfat til en god smoothie eller noe.

Har du en favorittsommerbok?

Det har jeg aldri tenkt over, så det betyr nok at svaret er nei.

Leser du andre typer bøker om sommeren enn ellers?

Nei. Men jeg leser nok mer om sommeren enn ellers.

Foretrekker du nettbrett eller fysisk bok om sommeren?

Fysisk bok, alltid. Men nettbrett kan sikkert være praktisk det også, for eksempel som underlag eller serveringsfat til en god smoothie eller noe.

Har du et favorittsommersted?

Jeg tror mitt favorittsommersted er mer en tilstand, enn et fysisk sted. Følelsen av å ikke skulle noe, sykle bekymringsløst under blomstrende syriner, med badetøy i veska sånn i tilfelle. Min favorittfølelse i hele verden er å være søvnig og nybadet en sensommerkveld. Solvarme skuldre og mørkebrune knær. Gjerne i Oslo. Jeg elsker Oslo om sommeren.

Hva er planene dine denne sommeren?

Jeg skal stå på vannski på Hidra og følge med på fotball-EM. Og så tror jeg det blir en liten roadtrip, kanskje til bokbyen i Fjærland eller nedover i Europa et sted. Og i august skal jeg ganske sikkert til New York!

happysallyTar du helt ferie, eller blir det òg skriving?

For meg er ferie og skrivetid det samme. Siden jeg jobber fulltid resten av året, er sommerferien den eneste perioden jeg virkelig kan gi meg hen til det jeg har lyst til. Som veldig ofte er å skrive. Og da mener jeg ikke nødvendigvis den planmessige og strukturerte skrivingen, jobbingen, men den deilige tilstanden som oppstår når man har nok tid til å bare være. Og som resulterer i at man plutselig sitter framoverbøyd over en notatbok i passasjersetet på en Volvo et eller annet sted, eller våkner opp på en hytte i Småland og bare må skynde seg opp for å skrive. Når det skjer, har jeg ferie.

Når kan vi vente neste bok fra deg? Og kanskje du vil røpe litt av innholdet?

For et skummelt spørsmål! Jeg har en ambisjon om høsten 2017. Hva det blir, vet jeg forhåpentligvis mer om etter sommeren. Når jeg har hatt noen dypp i havet, og tid nok til å bare være.

 

Én kommentar til “Sommersnakk med Ingrid Ovedie Volden”

Det er stengt for kommentarer.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.