Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Katrine Judit Urke Intervjuer 22. august 2017

Kulturpolitikerens lesevaner: Høyre

I forbindelse med stortingsvalget sjekker vi ut lesevanene til kulturpolitikere fra de største partiene. Hva leser de? Hvor mye peiling har de egentlig på bøker? Og bruker de biblioteket?

Tekst: Katrine Judit Urke/Foto: Stortinget/Bokomslag: Gyldendal

I dag er det Svein Harberg fra Høyre som avslører sitt forhold til bøker. Harberg er leder av Familie- og kulturkomiteen samt stortingsrepresentant. Han anbefaler Litteraturbloggens lesere å sjekke ut gode gamle Knut Hamsun!

 

P-gjengrodde-stier_Fotokreditering-GyldendalHvilken bok var den siste du leste?
Det var Festningen, den siste boken i serien om Abel Eik skrevet av Rune Angell-Jacobsen. Parallelt avsluttet jeg også den første boken i Jo Nesbøs serie om Harry Hole.

Hvis du skal velge én bok å anbefale til Litteraturbloggens lesere, hvilken velger du da?
Dette synes jeg er vanskelig, for en bok blir jo god for leseren avhengig av livssituasjon, omgivelser og referanser. Jeg tror likevel jeg våger å anbefale noe av Knut Hamsun. Ingen nyere forfattere har grepet meg slik som han. At han bodde i min hjemby Grimstad påvirker kanskje noe, men hans bok På gjengrodde stier er en bok der han med sine ypperlige formuleringer forteller om sitt liv i varetekt etter krigen.

Leser du andre bøker under valgkampen enn ellers?
Under valgkampen har jeg rett og slett ikke verken tid eller overskudd til å lese bøker, da går det i lesing av notater, forberedelser, debatter og møte med velgerne. Lesingen må tas igjen utover høsten.

Kjøper du bøker eller låner du på biblioteket?
Jeg er heldig og får mange bøker i gave. Det har familien skjønt at jeg liker. Ellers kjøper jeg bøker, og i all hovedsak er det e-bøker. Min tilværelse med mye reising og bolig i flere byer gjør det upraktisk å låne på biblioteket.

Hvilken litterær karakter beskriver deg best?
Dette ble for vanskelig. Jeg kan ikke minnes noen karakter jeg har lest om der jeg har tenkt at dette er akkurat som meg. Nei, dette må andre eventuelt svare på!


PS: Vi kan opplyse om at Norsk Bibliotektransport sørger for at det er uproblematisk å bruke biblioteket selv om man er mye på farten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *