Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Astrid Werner Anbefalinger 8. desember 2017

Deichmans julekalender: 8. des.

Astrid Werner på Hovedbiblioteket anbefaler Mandarinkjolen av Qiu Xialolong.

Bokomslag: Press

mandarinkjolen-pocketShanghai grytidlig om morgenen. En jogger finner et lik: en ung kvinne, dumpet midt i en høst-trist trafikkøy. Den røde mandarinkjolen lyser i halvmørket. Etterhvert skal det dukke opp flere døde kvinner kledd i røde mandarinkjoler. Inspektør Chen, som har permisjon, har ikke noe annet valg enn å tre inn i tjenesten igjen.

Bøkene til kinesiske Qiu Xialong har alle sammen handling fra Shanghai. De forteller med stor lokalkunnskap og inngående kunnskaper om historie og ikke minst skikker og hverdagsliv, i det store landet. Dette er fengslende kriminalfortellinger hvor du får innblikk i kinesisk samfunnsliv etter at kommunismen ikke lenger har en like selvfølgelig plass som tidligere. Dette er imidlertid kanskje bare tilsynelatende, for det viser seg at maktstrukturene ikke nødvendigvis har endret seg så mye som man skulle tro. Forbrytelser i en kriminalroman er en fin måte å få fram samfunnskritikk og samtidig skape en spennende historie. Det er ingen stor overraskelse at forfatteren nå er bosatt i USA.

I årets julekalender trekker vi ut gode, røde bøker fra hyllene. Hver dag i advent gir vi tips til nye leseopplevelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *