Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 16. juli 2012

The Telescopes: «To Kill a Slow Girl Walking» / «Taste» med mere

The Telescopes var signert til Alan McGees legendariske plateselskap Creation Records sammen med kvalitetsband som Slowdive, Swervedriver, Ride, My Bloody Valentine, The Jesus and Mary Chain, Oasis og Primal Scream.

Tekst: Victor Josefsen

The Telescopes hadde i likhet med grupper som The Boo Radleys og My Bloody Valentine allerede rukket å gi ut album før de ble plukket opp av Creation. Bandet har en lang historie. De startet midt i den engelske shoegazebølgen, 1987, men skilte seg ut ved at de eksperimenterte med en annen instrumentell struktur enn andre band på den tiden.

The Telescopes’ spennende The Jesus and Mary Chain-aktige debut Taste kom på What Goes On Records i ’89. Denne utgivelsen, med låter som ”And Let Me Drift Away”, ”The Perfect Needle” og ”Anticipating Nowhere”, er noen av Telescopes høydepunkter, sammen med EP’en To Kill A Slow Girl Walking utgitt på samme plateselskap i ’89.

The Telescopes Creation-EP’er skal vi imidlertid heller ikke kimse av! Under ser du  Everso (1990) og Celeste (1991). Og The Telescopes sine album # Untitled Second og Third Wave (2002) anbefales også.

Mogwai og Radiohead er to band som har latt seg inspirere av The Telescopes. I 1995 ble bandet først oppløst, da Stephen Lawrie og Joanna Doren heller valgte å satse på deres andre band, Unisex. Men etter århundreskiftet gikk de tilbake til The Telescopes for å gi ut det kritikerroste andrealbumet Third Wave.

«Every sound you’ve ever heard was but a preliminary excercise for the all-embracing maelstrom of The Telescopes» – Melody Maker

The Telescopes er still going strong. I mars i fjor var de endog på en liten Norgesturné med The Fauns som oppvarmingsband. Og i år har de spilt i USA, på Austin Pysch festival, The Firebird in St. Louis og Chicago på Subterranean. 5. august spiller The Telescopes i London, Dublin Castle. 11. august i Wallingford, Oxon, Supernormal Festival på Braziers Park.

The Telescopes er for tiden ute med singelen ”Black Eyed Dog” sluppet av den irske indenpendent labelen Trensmat Records. ”Black Eyed Dog” er en cover av en av de siste låtene Nick Drake skrev. Dessuten består singelen av låtene ”Their Lying Backs” (der legenden John Sinclair resiterer et dikt) og ”Mind Hold”. De har også gitt ut en 7″ flexi postcard. Andre utgivelser finner du ved å klikke deg inn på facebook-siden til The Telescopes, sjekk lenkene under «Kontaktinformasjon». Her finner du bl.a. linken til Stephen Lawrie sin egen label Antenna Records.

The Telescopes – To Kill a Slow Girl Walking

The Telescopes – Everso

 

Du kan låne The Telescopes sine album Taste og The TelescopesDeichmanske bibliotek, Musikkavdelingen.

Du kan også låne musikk av de andre fine utøverne nevnt i saken.

Én kommentar til “The Telescopes: «To Kill a Slow Girl Walking» / «Taste» med mere”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter