Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 11. november 2013

Plateanmeldelse: No Age – «An Object»

No-Age-An-Object

 

NO AGE

AN OBJECT (2013)

SUB POP / TUBA

5

 

ET DEKONSTRUERT OBJEKT // «An Object» er LA-bråke-kunst-punk-duoen No Age sitt fjerde album. Et album som på mange måter føles som en naturlig etterfølger til 2010s «Everything in Between». Men det som føles naturlig for No Age er ikke nødvendigvis det samme som for alle andre. I stedet for å ta samme steg som sist, ved å gjøre plata større, mer direkte og ”polert”, har de valgt å gjøre den mindre, mindre direkte og mer kantete. De har med den største selvfølgelighet kastet sand i maskineriet, og det ganske godt.

Det hele starter med lettere gitarklimpring, før en buldrende bass kommer inn i bildet som setter spenningen. Men i stedet for å øse ut har de valgt å tviholde på den spenningen, og det er ganske symptomatisk for hele plata.

Rytmehalvdelen av bandet har visstnok i stor grad byttet inn trommene med kontaktmikrofoner, som man har kjørt gjennom diverse bassforsterkere og annet moro. Dette, i kombinasjon med at gitaren i stor grad tøyes og strekkes uten slipp, med gitarfigurer tjuvlånt fra Sonic Youth-boka, gjør at denne plata ikke biter hardere enn de forrige, men mer intenst og gnagende. De små detaljene i støyteppene som slynger seg mellom gitaren og trommene, gjør at plata er like god på et godt headset som høyt på anlegget. /ANDRE JAMAL ISHAK

 

Anmeldelsen tidligere publisert i Spirit

 

 

André Ishak har tidligere vært webredaktør i Norsk Form, nå filmredaktør i Spirit, Artist Manager & PR Consultant i Haukøye, Promoter & PR i The Drop og driver Sellout! Music.

Sjekk også André Ishak sin anmeldelse av Dinosaur Jr.s «I Bet on Sky».

 

«Fever Dreaming» fra»Everything in Between» (2010):

No Age – "Fever Dreaming" from Arts & Crafts México on Vimeo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter