Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 7. august 2014

Øya 2014: Queens of the Stone Age – Kongene på haugen

Hva er det egentlig som gjør et band spesiell? Hva gjør stilen unik? Gode svar på disse spørsmålene kan dere gjerne sende til meg på mail. En ting er nå sikkert. Queens of the Stone Ages opptreden på Øyafestivalen oppfyller kravene.
 Tekst: Victor Josefsen / Foto: Mohammad Ataey

Josh Homme & co, viste (igjen) at de er band i toppklasse. Hovedgrunnen er kanskje at Homme var i godlune onsdag kveld, eller shitfaced, et av favorittordene hans denne kvelden. Dessuten overgikk han nesten Rihanna på Roskilde i 2013 når det kommer til publikumsskryt, Norgeshyllest  og «tusen takk», og hvor fantastisk det er at vi alle var sammen og delte konsertopplevelsen.

 

 

En stor opplevelse ble det, og publikum var med på notene  – en stor kontrast tiQueens of the Stone Ages nevnte konsert på Roskilde 2013, der de hadde trøbbel med å engasjere publikum (det hjalp heller ikke nevneverdig at Josh Homme til dels surmulet over den manglende responsen fra publikum).

 

 

I likhet med Roskilde-konserten var riff og arrangering forseggjort og selve låtene drivende, preget av intrikate partier og el-sjokkaktige brudd. Uttrykket er egenartet, med Queens of the Stone Ages klassiske rocke/stoner-(syns)vinkel. Forskjell: Josh Homme og resten av gruppa er skikkelig på hugget fra første sekund på Øya i «Feel Good Hit of the Summer», det samme med publikum.

 

 

Det var rett og slett et meget bra band som sto på Amfiet-scena, og da ble det helt naturlig at vi mot slutten fikk servert gitarsolo fra Homme før en tordende trommesolo drønnet utover Tøyenparken. Under hiten, soul-pastisjen, «Make It Wit Chu», ulte publikum mot både scenen og halvmånen på himmelen. Arketypisk allsang-cheezy var det til gangs, men det funket, og hiten er atskillig bedre i liveinnspilling enn på plate.

 

 

Apropos liveinnspilling, lyden var virkelig god, over hele omtrådet. Jeg tok turen opp skråningen, helt bak, skiftet beite til helt foran osv. Klar, strøken lyd med trøkk over hele spekteret. Dessuten var det mulig å se gruppa nesten hvor man nå enn beveget seg.

Queens of the Stone Age- konserten: Et av høydepunkterne på Øyafestivalen 2014 .

 

 

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, noter og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Queens of the Stone – Roskilde 2013
Queens of The Stone Age i Oslo Spektrum – bilder

Én kommentar til “Øya 2014: Queens of the Stone Age – Kongene på haugen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter