Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 13. november 2014

Et album skrevet på et soverom i Berlin

adna

Adna er soloprosjektet til 19 år gamle Berlinbaserte Adna Kadic fra Gøteborg, og er et navn man bør merke seg først som sist.

Foto: Pressebilde

Til tross for sin unge alder har hun allerede sluppet et album og en EP, spilt på store scener og fått gode tilbakemeldinger, bl.a. fra NME og blogger som Pigeons & Planes, The Line of Best Fit mfl. Den Los Angeles (Santa Monica)-baserte radiostasjonen KCRW listet nylig Adna forbindelse med en ‘Artist You Should Know’-artikkel på sin hjemmeside og på Spotify har Adna i skrivende stund oppnått smått fantastiske fire millioner lyttinger på debuten.(februar, 2015, red anm.).

Etter musikkundervisning på ungdomskolen og videregående dro Adna til Berlin og lagde sitt debutalbum ”Night”, utgitt i april 2014. Før det slapp hun EP’en ”Adna” og YouTube-cover av bl.a. First Aid Kits «The Lions Roar» og Indochines «J’ai Demande A La Lune».

 

 

Musikken Adna skriver begynner med en tekst på svensk, et gitarriff og en lyd i hodet hennes, som hun prøver å sett sammen til en sang, på engelsk. Hun liker å la det akustiske få møte det elektroniske.

Adna om singelen «Night», tittelsporet fra Adnas debutalbum.
«Det finns så mycket med natten som inspirerar, för att det är tystnad som får fram nya sound (tystnad som lämnar plats för att tänka och skapa själv). «Night» är ett försök i att få ut tankar genom musik.»

 

 

«Run, Lucifer» er tittelen på hennes kommende album, som vil bli lansert våren 2015. Albumet er skrevet på Adna sitt soverom i Berlin. Beslutningen om å flytte til Berlin, kom av behovet å finne sin plass og gi musikken et ærlig uttrykk.

«Jag skulle inte vilja låta pretentiös, men musiken är min trygga hamn och med «Run, Lucifer» har jag försökt vara ärlig mot mig själv, utan att tänka på hur någon annan kan uppfatta det»

Her følger Adna nye singel ”Living” – nattlige, drømmende stemninger. Enjoy.

 

 

Adna kommer til Sverige denne uka og spiller live fredag på Where Is The Music i Norrköping, der hun lover premiere på hennes nye og større livesett (tidligere har hun for det meste vært alene på scenen), så er du i Norrköping fredag, ikke gå glipp av dette! (februar, 2015, red anm.).

 

 

Sjekk også årets første utgave av Deichhmanbladet. Mye Berlin-stoff.

Deic

DEICHMANBLADET #2
Dette nummeret går vår tids nostalgi og retromani etter i sømmene:

Det mimres om mixtapes og Berlin
Berlin – Byen for umulige umuligheter
Intervju Lene Toje i Sanagi, Ellen A. W. Sunde aka Sea Change m.m.
Bowies Berlin – historien om en rockestjerne og byen som ble hans muse

 

 

Sjekk også:
First_Aid_Kit-3-of-3-BRUK Foto: Nikolaj Jonas Blegvad
First Aid Kit på Øya: Svensk-norsk forbrødning

Albumanbefaling: First Aid Kit – The Lion’s Roar
Den tredje Nordic Music Prize går til First Aid Kit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter