Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 14. mai 2015

Eksplosiv mix av frijazz & progressiv rock på Oslo Jazzfestival

Oslo Jazzfestival inviterer inn til konsert med den herlige jazztrioen Krokofant i august.
Av: Victor Josefsen

I vårt intervju med Friendship på tampen av fjoråret spurte vi hvilke andre norske utøvere vi bør få nyss om:
Krokofant er en herlig jazztrio som spiller fletta av de fleste, svarte Friendship.

Deichmans musikkblogg har anbefalt Krokofant i spalten Ukas tips! (april 2014):

Kraftjazztrioen Krokofant føyer seg pent inn i rekken av utøvere som Shining, Bushman’s Revenge og Hedvig Mollestad Trio. Uttrykket? Eksplosiv mix av frijazz & progressiv rock, tuftet på 70-talls King Crimson og Mahavishnu Orchestra – pluss de svenske progmetal-folka Meshuggah. Krokofant består av Tom Hasslan (gitar), Axel Skalstad (trommer) og Jørgen Mathisen (saksofon). Hasslan og Skalstad møttes på en gitarsjappe i Kongsberg for noen år siden, og holdt først på som duo. De fikk med seg  (The Core, Audun Automat, Zanussi Five) mfl. og imponerte på Kongsberg Jazzfestival i 2012.

Den selvtitulerte debutplata ble utgitt på Rune Grammofon.  Krokofant tråkker i velkjente spor, men beviser at de har kontroll på sakene. Det huggende gitarriffet på åpningssporet Polyfants repeteres ut låten, i duell med Mathisens elleville saksofonspill – det hele i et forrykende tempo.

Og omtrent slik turer Krokofant fram på det meste av plata; voldsomt trøkk, fete riff, og heseblesende trommer. På sistesporet, Castaway, nesten 13 minutter lang, viser power-trioen at de også behersker et mer subtilt utrykk. At dette er en debutplate er nesten ikke til å fatte. Vi kommer garantert til å høre mer kvalitetsjazz fra disse fantene. Og akkurat  det kan dere gjøre på på Oslo jazzfestival i august.

ps. Krokofants debutalbum havnet på årets-beste-album-2014 lista vår.

 

 

Saken er publisert tidligere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 47 andre abonnenter