Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Rune Aas Anbefalinger 17. august 2015

Øya 2015 – Broen: Hagefest

Øya_2015-08-15_Broen_0121_Tommyfoto_

Tekst: Rune Aas
Foto: Tommy Østby

Tuba, gullkjoler og kunstpop på en lørdag ettermiddag. Tja, hvorfor ikke?

Under årets By:Larm fremsto Broen som en av de beste, og ikke minst, mest interessante bandene. At de ble booket inn til årets Øya skulle nesten bare mangle, på sett og vis som et av de mest spennende navnene på plakaten.

Ikke alle klarer helt å catche greia til Broen på plate. Greit nok, Broen har et kunstpop-uttrykk som krever sin lytter. Live kan de sies å være noe annet, og selv om den samme essensen i uttrykket er der, er de samtidig langt mer tilgjengelige for den gjengse publikummer. Joda, nå skal det også sies at velviljen og interessen blant publikum vekkes av å se et band som entrer Hagen-scenen iført gulljakker og gullkjoler – og foran et solid publikumsoppmøte i Hagen lørdag ettermiddag klarer også Broen for det meste å få majoriteten med på notene.

For det skal riktignok sies at ikke alt treffer like bra, og i en utendørs festivalsetting skal det i rettferdighetens navn godt gjøres for et såpass utfordrende band som Broen. Mens en låt som «Boy», en av de mer poppa sådan, får publikum til å bevege på seg, kjører Broen ganske så uredd også på med en del av sitt mest utfordrende materiale – med vekslende hell, og fremstår tidvis, og paradoksalt nok, som litt uinteressante fra scenekanten.

Heldigvis skjer det bare unntaksvis, og totalen fortoner seg som en ganske så hyggelig, og ganske så alternativ hagefest med et band som viser en oppriktig entusiasme over å spille på Øya. Sånn sett er Broen et band det er vanskelig å mislike – nesten uansett.

Øya_2015-08-15_Broen_0224_Tommyfoto_

Øya_2015-08-15_Broen_0184_Tommyfoto_

Øya_2015-08-15_Broen_0164_Tommyfoto_

Øya_2015-08-15_Broen_0133_Tommyfoto_

Øya_2015-08-15_Broen_0107_Tommyfoto_

Øya_2015-08-15_Broen_0077_Tommyfoto_

Øya_2015-08-15_Broen_0001_Tommyfoto_

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter