Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 4. september 2015

Snøskred har skiftet ham

Snøskred fra Trondheim er tilbake med sin første singel siden 2012! Singelen er, i likhet med norske Kung Fu Girls´ superb andre album (’95), titulert «Puzzle». En elegant hyllest til og utforsking av «band med gitarer», for å sitere bandet selv. Finfin indielåt i Yo La Tengo-style, sier vi. Ta en lytt på låta, og sjekk om du er enig.

Av: Victor Josefsen / Foto: Benedikte Olsen

Snøskred startet for tre år siden. Da var uttrykket shoegaze. Nå har Snøskred gått gjennom et hamskifte. 2015-versjonen har beveget seg bort fra støykaskadene i retning klassisk 90-talls  indie. Navn som Pavement, Wilco, Yo La Tengo og Talk Talk nevnes som viktige innflytelser. Subtilt, saktegående og introvert, men fremdeles umiddelbart fengende, ifølge pressekrivet.

Siden 2012 har Snøskred fått 2 nye medlemmer og mistet 3 andre, alt i udramatiske vendinger, men det har definitivt hatt en innvirkning på hvordan Snøskred låter i dag, meldes det videre.

 

snoskred_puzzle Coverart: Kristin Slotterøy

 

Trommeslager Kyrre Laastad om singelen: «Puzzle er ein enkel sang i ein kompleks verden. Melodien og teksten er uskyldig, mens gitarar sklir uvørent rundt dei. Den var den siste sangen me spelte inn, og kom til på eit tidspunkt der mange av elementa som plata består av allerede var på plass: Fripp-gitarar, trommemaskiner med ekko, viola-lyden på ein Arp Omni. Det heile var nesten for enkelt.»

Debutalbumet «Whiteout» (2012) fikk gode kritikk av Deichmans musikkblogg, og andre, både i nasjonal og internasjonal presse.

 

 

Sjekk også:

Hvilke fem album er Snøskreds største inspirasjonskilder?

Albumanbefaling: Snøskred – Whiteout

Deichman anbefaler: Snøskred – Come Closer

Drømmestøy: Snøskred – We Are

The Avalanche skifter navn til Snøskred – slipper 7″ og musikkvideo

The Avalanche: de beste konsertene vi har gjort!

The Avalanche innfridde på by:Larm

 

Yo La Tengo: Helter som aldri falmer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter