Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 13. august 2016

Øya 2016 – Band of Gold

 Tekst: Lars junge
Foto: Johannes Granseth

For ganske nøyaktig et år siden kom Band of Gold ut av det blå med et kanonalbum som fikk anmeldere over det ganske land til å trille rause terninger. Bandet, eller prosjektet snarere, er startet av superbassist Nikolai Hængsle Eiliertsen og Nina Elisabeth Mortvedt. Hængsle Eiliertsen spiller i fjøksen band og kjenner de fleste aktive musikere i Norge kan det late til.

De spiller en deilig form for softrock ispedd ABBA og bittelitt Steely Dan. Produksjonen er også helt smør i ørene. Platen ble da også kåret til årets nordiske album av Phonofile Nordic Music Prize. Det var første gang et norsk band har fått den prisen.

De entrer scenen i regnværet, men evner å få oss til å glemme at vi står til anklene i gjørme. De har en imponerende line-up i live-sammenheng også: Olaf Olsen (Big Bang og bror til Todd Terje), Prins Thomas på perkusjon, Lars Horntvedt på blås (samt to andre jeg ikke dro kjensel på). I tillegg kom Hans Magnus Ryan, bedre kjent som Snah fra Motorpsycho ut og gjestet på noen låter. De spilte de feiende flotte låtene fra debutalbumet sitt i mer eller mindre ren rekkefølge fra innspillingen om jeg ikke tar helt feil.

Noen av låtene ligger på vippen mellom 70- 0g 80-tallet. De som lukter mest 70-talls funker best i mine ører, men alt låter virkelig grandiost og passer fint til den store amfiscenen. Noen av låtene er ganske tunge å dra i gang, men når de først får luft under vingene er det lite som kan stoppe dem.
Det eneste skjæret i settlisten var kanskje at de avsluttet med den mest sidrumpa låten, merkelig valg ettersom den nest siste hadde en vært en helt fantastisk grand finale.

 

Band of Gold

 

Sjekk også:

Band of Golds album tronet øverst på flere av våre skribenters årets beste album lister i fjor.

 

band ofBand of Gold – Band of Gold

Big Bang-heltene Nicolai Eilertsen og Olaf Olsen allierer seg med Nina Elisabeth Nordtvedt, dytter låtene hennes gjennom sin særegne maskin og ut i andre enden får vi det jeg opplever som årets beste norske album.

Det hele er gjennomsyret av en tilbakelent popteft det er en glede å observere. Hooklinjene har en udiskutabel gjenklang fra [fyll inn ditt favoritt-tiår], ja, for det har noe tidløst over seg, dette.

Og bærer ikke omslaget noen referanser til ABBAs svanesang The Visitors?

Frank Michaelsen

 
 
Bigbang på Sentrum Scene – Bilder (2015)
Bigbang på Sentrum Scene – Bilder‏ (2013)
Bigbang i storform – Oslo Spektrum (2013)
Videopremiere: «Little Heart Bomb» av Bigbang

Øya 2014: Todd Terje – Hjemmeseier
Plateanmeldelse: Prins Thomas “Principe Del Norte”
Todd Terjes nye versjoner av Beraneks «Dra Te Hælvete»

Konsertplakater fra 25 år med Motorpsycho
Motorpsycho på Rockefeller – de har alltid vært bra.
Motorpsycho – Supersonic Scientists.
Jeg er forelsket i Motorpsycho, igjen.
Motorpsycho på Teknisk museum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter