Konsertplakater fra 25 år med Motorpsycho

Motorpsycho_featured image

I over 25 år har Motorpsycho turnert i inn- og utland og like lenge har arrangører og designere laget plakater til konsertene deres. Nå kan man se et utvalg av disse plakatene i utstilling på Nasjonalbiblioteket.

«Painting the Night Unreal – Motorpsycho. Konsertplakater. 1991–2016» er navnet på utstillingen som vises på Solli plass fra 3. juni til 27. august. Den har nettopp vært vist på Rockheim Galleri i Trondheim (17. mars–30. april).

Konsertturne Black Hole, Black Canvas, 2006. Design: Kim Hiorthøy

Konsertturne Black Hole, Black Canvas, 2006.
Design: Kim Hiorthøy

– Nasjonalbiblioteket og Rockheim har store samlinger med arkivmateriale fra nyere norsk musikkhistorie. Innimellom dukker det opp objekt som du stopper opp ved og får lyst til å se nærmere på. Slik er mange av plakatane til Motorpsycho, seier forskningsbibliotekar ved Nasjonalbiblioteket Ivar Håkon Eikje.

Populærkulturelle referanser og fri fantasi
Utstillingen viser nær 50 plakater fra hele karrieren til Motorpsycho og man ser hvordan ett og samme band har inspirert designere i inn og utland til et vell av visuelle uttrykk.

– Her er det fotografi og figurtegning, art nouveau og eksperimentelle former, populærkulturelle referanser og fri fantasi. Konsertplakatene er oppslag og nøktern informasjon, men også små selvstendige kunstverker, bilder fra uvirkelige netter, seier Eikje.

Foredrag om rock og estetikk
I tillegg til utstillingen som åpner i dag, 3. juni, kommer professor i kunsthistorie Ina Blom til Nasjonalbiblioteket og forteller om rock og estetikk.

Les mer om utstillingen her.

Les mer om foredraget her.

Se hva vi har av bøker og musikk med Motorpsycho på Deichmanske bibliotek.

MichaelHacker_Ekko_Utrecht_1994

Ekko, Utrecht, 1994. Design: Michael Hacker

Podium ’t Beest Goes, 1995. Design: Ukjent

Podium ’t Beest Goes, 1995.
Design: Ukjent

 

Sjekk også:

Motorpsycho på Rockefeller – de har alltid vært bra.

Motorpsycho – Supersonic Scientists.

Jeg er forelsket i Motorpsycho, igjen.

Motorpsycho på Teknisk museum.

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!