Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 7. februar 2017

EP-anmeldelse: Fieldfare – «Fieldfare»

Foto: Christina Undrum // design: Maya Skonseng

Foto: Christina Undrum // Design: Maya Skonseng

 

Artist: Fieldfare

EP: «Fieldfare» (2017)

Plateselskap: Øra Fonogram

4

 

Forrige gang vi hørte fra denne talentfulle kvartetetten, var i siste kvartal i fjor da de slapp den finfine singelen «Easier for you». Nå er EP’en her, og de byr på mer av sin kjølige og stilfulle pop med jazzknekk i vendingene. Vokalist Siril Malmedal Hauge har en deilig jazzet stemme som jeg gjerne kan høre på hele dagen lang. Fieldfare byr på et særdeles ryddig og presist lydbilde.

Av en eller annen grunn får jeg stadig assosiasjoner til kostbare ting når jeg lytter til dette bandet: Morgenkåpe i kashmir. Dyr hvitvin (gjerne en Sancerre i øvre sjikt). Open Back hodetelefoner trukket i lammeskinn. Eames lenestol. Rasekatt på fanget. Til motsetning assosierer jeg for eksempel pølse i brød, lunken pils og flekkete dongeri når jeg hører Ramones i en eller annen sammenheng.

EP’ens gullkutt er den rolige og særs luftige komposisjonen «Lone Wolf». Enkle Rhodes-chorder, en lurkende cello(?) smyger seg inn i lydbildet innimellom svale lapsteel-detaljer. Trommene jobber konstant, men ikke på en trøttende måte. Personlig kunne jeg godt vært foruten låten «Stay» som av en eller annen grunn kjeder vettet av meg. Den mangler noe de resterende fem låtene har. Detaljer? Luft? Spennende chord-progresjoner? Stryk? Samme kan det være. Resten av EP’en har i alle fall nettopp disse kvalitetene i monn. – I tillegg til Siril Malmedal Hauges herlige vokal.

Enn så «kaldt» lydbildet til Fieldfare er, så blir jeg varm i sjelen av å lytte til dem. (I den grad det finnes en sjel og at det ikke bare er hypofyse).

 

 

Fieldfare slipper sin selvtitulerte debut-EP 10. februar.

 

Sjekk også:

Singelanmeldelse: Fieldfare – «Easier For You»
Siril Malmedal Hauge i Fieldfare – 5 om bøker og musikk

Julegavetips: Boksen Weird Tales of the Ramones
Blitzkrieg Boppers kjørte på med Ramones-låter
Omslagskunst: Ramones – Rocket to Russia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter