Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 9. mai 2017

Singelanmeldelse: Closing Eyes – «Bambole»

Closing Eyes BAMBOLE COVER

 

Artist: Closing Eyes

Låt: «Bambole» (2017)

Plateselskap: Eget Selskap

4++

 

Closing Eyes er for meg et nytt bekjentskap, men jeg merker med en gang at jeg har lyst til å tilbringe mer tid sammen med denne artisten. Eller, ikke artisten da, men musikken. Artisten i dette tilfellet er da primært Eirik Asker Pettersen, som kanskje er mer kjent for bergensbandet Lovecult (og ikke minst Maribel, red.anm.).

Produsent er Emil Nikolaisen. Han er ikke ukjent for mitt vedkommende. Eller, ikke som person da, men som artist. Vi har jo alle noen Serena Maneesh-plater i samlingen eller andre plater som han har vært involvert i.

Med mindre google har tatt kvelden så betyr «Bambole» dukke på italiensk. Uansett, Closing Eyes minner ganske mye om Stereolab. Rett og slett. Farfisa- eller Vox-orgel, ren rytmegitar, loopende basslinjer som gjør mer ut av seg enn de fleste band våger. Dettte kunne også vært en låt av Alexander Von Mehren. Closing Eyes låter veldig europeisk, er vel egentlig mer presist å si.

90-tallsvinden har ikke helt sluppet taket ennå. De siste par årene har 90-tallet igjen gjort seg gjeldende enten det har handlet om indierock, hiphop eller hva det skulle være. Det passer jo bra. Trender har en tendens til å repetere seg selv hvert tyvende år. (Vi så sågar en sølvjakke i den nyeste videoen til Maya Vik).

«Bambole» er altså første singel ut fra det kommende albumet «Soft Years». Deilig, sommerlig, kanskje ikke spesielt originalt, men godt gjennomført sjangerøvelse og tydelig popteft i melodilinjen. Korrekt lydbilde. Låten er veldig vanskelig å ikke like, i  hvert fall om man er svak for krautpop. Til sommeren skal Closing Eyes spille på KlubbØya.

 

 

Onsdag 10. mai: Misty Coast + Closing Eyes på Mono

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Deichman anbefaler årets beste norske låter 2014 – 2. Closing Eyes – Sesamee

Closing Eyes -Tune inn, fade ut, repeter

EP-anmeldelse: Undergrünnen «Ørkesløs Fryd EP» med Closing Eyes Remix

 

Maribel er tilbake!

Maribel: Ny video, nytt album og by:Larm / Anbefalinger

Cinemateket og Maribel presenter: Kiss me Deadly

Violet Dream sin fine remiks av Maribel

Maribel – The Thief (Torkelsen remix)

 

Singelanmeldelse: Misty Coast – Funny World

Misty Coast -«Heavy Head on a Body»

Én kommentar til “Singelanmeldelse: Closing Eyes – «Bambole»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter