Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 8. september 2017

Death By Unga Bunga anbefaler 5 låter du trenger når noen stikker fra deg

Det er en ganske ganske heftig på Jansen Platepoduksjon-kontoret denne uken, bl.a. med slippet av to splitter nye låter fra Death By Unga Bunga, «Bye Bye» og «Into The Night». 
 Av: Victor Josefsen 7  Foto: Marius Eriksen

Death By Unga Bunga dro til USA denne uken, og er på en måneds lang turné med Stiff Little Fingers. Bra timing, for særlig «Into The Night» passer det amerikanske powerpop-markedet som hånd i hanske. Mosse-band som The Dahlmanns og The Yum Yums gjør det bra i USA, nå er turen kommet til Death By Unga Bunga.

I USA har powerpop bestandig hatt et godt grep om publikum, og da spesielt i high school-miljøene, ikke minst som soundtrack til alskens high school-filmer. Nå skal det riktignok sies at en del av powerpopen som er brukt i disse filmene ikke er så mye å skrive hjem om, den ene låten ligner den andre, det nesten umulig å skille dem, og de er ofte over-the-top søtsuppete, men noen av bidragene er veldig bra.

Death By Unga Bungas «Into The Night» er førsteklasses powerpop, som fint kan passe som soundtrack til high school-filmer, for låta er «kommers» fengende, samtidig inneholder den både fuzz og «buldre»bass. Dette må da være den ultimate College Radio-musikken, melodiøs og drivende som den er. Det hele er luftig og detaljrikt produsert, med herlige gitarsoloer og koringer.

På «Bye Bye» tråkker Death By Unga Bunga opp nye stier, den er seigere og i et annet stemningsleie enn det vi er vant med med fra Unga-kanten. Seig, ja, men med fraspark og dynamikk. Her lyder bandet både anklagende, selvransakende og drømmende (kanskje).

«Bye Bye», trenger noen runder i øregangene før den sitter, så gi den flere sjanser. Det er alltid spennende med utøvere som våger å gå nye veier, som f.eks. Backstreet Girls, av alle, gjør med «Psycho», fra deres nye album «Don’t Mess With My Rock’n’Roll», uten musikalsk sammenligning med Death By Unga Bungas «Bye Bye» for øvrig, bortsett fra at begge låtene er seige, i positiv forstand.

Jeg overlater ordet til Death By Unga Bunga.

Death By Unga Bunga – 5 låter du trenger når noen stikker fra deg, eller om du trenger å si «Bye Bye»

Bummer in the Summer – PRTLVX

Holding Roses – Twin Peaks

In the Past – Mystic Braves

Too Tired – Meat Market

Tear Jerker – Personal and the Pizzas

 

Into the Night:

 

 

Sjekk også:

 

Death By Unga Bunga- «Fight»

 

Plateanbefaling: Death By Unga Bunga – «Juvenile Jungle»

 

Albumanbefaling: Death By Unga Bunga – The Kids Are Up To No Good

 

Videoanbefaling: Death By Unga Bunga – Hallucination Generation (Take Me Home)

 

Videoanbefaling: Death By Unga Bunga – Feel Alright

 

Death By Unga Bunga på Øya: Brillefin fremvisning

 

Sjekk anmeldelse av The Cheaters The Cheaters.

 

Death By Unga Bunga – Lady Fondue

 

 

Du kan låne musikk av Death By Unga Bunga hos oss

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter