Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 2. desember 2017

Ferske spor uke 48/2017

Et av ukas ferske spor: Tromsø-gruppa Blood Forest Family sin nye singel «Other Worlds». Her er resten av ukas ferske spor.
Av: Rolf Andersen, David Jønsson og Victor Josefsen

King Gizzard & The Lizard Wizard – Crumbling Castle
10+ minutter ren nytelse. Episk som fy fra en av årets beste plater. (R.A.)

Meatraffle – ‘Ndragheta Allotment
Sløyt og dansbart fra Meatraffles kommende tredje album (de hoppet over den vanskelige andreskiva). (R.A.)

Tusmørke – På Biblioteket
Heimstadproggerne i Tusmørke treffer blink med sin beskrivelse av bibliotekets lesesal. (R.A.)

Heave Blood & Die – Countercult
Heave Blood & Die har hoppet over en divisjon eller to på vei oppover fra debutplata fra i fjor. Dette viser at den første låta de slapp i år, «Brigade», var et reelt varsel om hva som skulle komme. Mmmmmm, deilig doom. (R.A.)

 

Cut Worms – Like Going Down Sideways
«Alien Sunset»-EP’en til Cut Worms satt som et skudd fra første lytt. Soft psych enmanns-Everly Brothers? «Like Going Down Sideways» er den sterkeste låten og en av mine store favoritter fra året. (D.J.)

Hällas – Star Rider
And now something completely different. «Exerpts From A Future Past» fra de svenske råkkerne Hällas (bandnavn!), har blitt spilt mye i høst. Det høres ut som en blanding av Maiden og Camel, i en evig hasjtåke med litt for mye kunnskap om Tolkien. Perfekt ventepølse mens vi venter på noe nytt fra Skogen Brinner. (D.J.)

White Reaper – Judy French
Endelig helg! Liker du The Replacements? Selvsagt gjør du det. White Reaper er en av årets store overraskelser for min del og «Judy French» er et tilnærmet perfekt eksempel på snotty poppunk. (D.J.)

Bob Edmund – Saturday Thought
Ukens smaleste tips fra min side. Paul «Top Dollar» Major fra Endless Boogie er ikke bare en rå gitarist, men også en av verdens mest beryktede platesamlere. Tidligere i år kom boken «Feel The Music – The Psychedelic Worlds of Paul Major» og nå foreligger endelig den akkompagnerende platen også. 12 fantastiske låter om artister du aldri har hørt om før. Dette er en av perlene. (D.J.)

Caddy – The Good Ones
Popgeniet Tomas Dahl med ny låt? Det er alltid gode nyheter. Power-pop av beste sort! Mer om Caddy. (D.J.)

Avind – Dumrian
Dette må være den ferskeste låten på spillelisten. Avind har slått seg sammen med Snertingdal Records og «Dumrian» er den første smakebiten fra det kommende albumet. Finfin tweepop med supercatchy refreng. (D.J.)

 

Blood Forest Family – Other Worlds
Tromsø-gruppa sender fortsatt tankene til gull-labelen 4AD, og som på den selvitulerte EP’en fra tidligere i år er uttrykket både subtilt og nærmest voldsomt. Vi må også igjen nevne den lekne vokalen og de fine melodilinjene. Les vår anmeldelse Blood Forest Family sin singel «Body». (V.J.)

Up Against The Phantom – Jet Black
Ny singel fra sitt andre album som kommer i 2018. Singlene «Asteroids»/ «Filthy Hands»/»Safe Bet» havnetårets beste liste mi i 2015, og det er stor sjanse for at «Jet Black» også havner på min årets beste 2017 liste. «Jet Black» er melodiøs, drivende stemnings-indie. Mer om Up Against The Phantom. (V.J.)

The Dogs – Hindsight
Den første singelen fra det sjette studioalbumet «The Grief Manual» til The Dogs, som tradisjonen tro slippes første nyttårsdag . «En litt up-tempo livsbeneiende sak», sier Kristopher Schau om låta. Herlig melodiøs driv, følsom vokal, Schau synger  fortsatt ypperlig, og medrivende refreng setter prikken over i’en. Powerpop skal låte slik som dette. (V.J.)

The Anti-Music Bonanza – Sweet Codeine
Ru og skrapete 70-talls-inspirert boogierock med Roger Græsberg og Thomas Mårud i spissen. Samt Alexander Lindbäck på trommer. Og Krister Skadsdammen steel gitar. «Sweet Codeine» er en låt som er full av liv ‘a la Rod Stewart (jeg anbefaler i samme slengen Stewarts selvbiografi) sine 70-talls album (som jeg for øvrig fortsatt har på kassett). Det hele toppes av koringene til Vilde Andreassen og Hanna Løvberg. «Sweet Codeine» er fra den ferske plata «El Dorado». (V.J.)

Shan – Don’t Wait (For Me)
På tide å roe ned etter The Dogs og The Anti-Music Bonanza.  Shans singel «Don’t Wait (For Me)» er fra debutalbumet «Confessions» som kommer neste år. Shan er fra Kristiansand og spiller pop/rock, for å si det enkelt. «Don’t Wait (For Me)» er en fin låt poplåt, med små jazzdrypp, for å si det like enkelt. Jeg liker også hvordan de pøser på og får opp temperaturen mot slutten av låta, uten at det blir too much. Sjekk også musikkvideoen. (V.J.)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter