Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 7. mai 2018

Videopremiere: Jozef van Wissem & Jim Jarmusch – Live at Primavera Sound Festival in Barcelona

Premiere på musikkvideo av Jozef van Vissem & Jim Jarmusch filmet av Benjamin Finger i 2013 på Primavera Sound Festival i Barcelona. "Jeg håper at videoen fanger «noe» fra den fantastiske konserten Jozef og Jim leverte den magiske natten i Barcelona", sier Benjamin Finger.
Av: Victor Josefsen /Foto: Eva Jacobsen

Benjamin Finger forteller den (lange) historien bak videoen (og skjønnheten i analog film):

Jeg dro dit med venner, og har alltid med meg mitt Super 8-kamera når jeg reiser. Jeg visste at Jozef og Jim skulle opptre, og jeg ville virkelig filme det. På det tidspunktet visste jeg egentlig ikke om jeg noen gang skulle få sjansen til å se dem «live» igjen. Jeg hadde vært en fan av Jozefs musikk og Jims filmer i lang tid allerede. Jeg husker at det ble mørkere ute før showet startet, og at jeg var litt bekymret for lyset siden det ble filmet med et Super 8-kamera. Jeg filmet ca. 3 minutter og 20 sekunder fra showet og håpet at opptaket skulle vise seg å være OK. Heldigvis gikk det bra.

Jeg antar at vidoen er uklar som bare det på en stor skjerm, men det ser ut til å fungere bra på mindre formater som youtube, vimeo etc .. Jeg brukte en veldig gammel 8mm film (som var fra min bestefars loft), og derfor kan du se fargene blande seg med hverandre til tider, de «smelter» eller «drypper» til tider, så det er ingen effekter her. Jeg har kun brukt den gamle fade inn og ut teknikken på videoen, men jeg tror videoen virkelig fanger den sanne skjønnheten i analog film. Uansett, så møtte jeg Jozef i desember 2013 på ATP (All Tomorrow’s Parties Festival) som ble holdt i Camber Sands Holiday Park, Storbritannia. Jeg fortalte ham at jeg hadde filmet liveopptak av showet han gjorde med Jim. Filmen var ikke fremkalt på det tidspunktet. Så jeg håpet at jeg faktisk hadde noen ekte opptak da den ble fremkalt. Med gammel støvete 8 mm film kan du aldri være for sikker, særlig siden de hadde ligget lenge.

Jeg fikk endelig filmene eksponert i slutten av 2014. Jeg venter vanligvis til jeg har 10-15 filmer før jeg sender dem til et laboratorium i utlandet. Jeg mailet Jozef og la ved noen tidligere versjoner på vimeo i 2015/16, tror jeg. Og vi mailet frem og tilbake en stund. Jozef kommenterte hva han likte eller mislikte. Noen tidligere versjoner hadde bilder av kjæresten min på La Recoleta Cemetery i Buenos Aires i den, men ble droppet i den endelige versjonen. Og selvfølgelig klarte jeg også miste filene siden datamaskinen min krasjet to ganger i løpet av videoen.

Så det var mye forvirring involvert i løpet av prosessen. Uansett, etter noen måneder fikk jeg et klarsignal fra Jozef om at jeg kunne legge den ut på nettet, Jeg er veldig glad for at det hele endte så bra som det gjorde. Og jeg håper at videoen fanger «noe» fra den fantastiske konserten Jozef og Jim leverte den magiske natten i Barcelona. Takk!

 

Jozef Van Wissem & Jim Jarmusch – Live at Primavera Sound 2013. Directed, photographed and edited by Frank Benjamin Finger.

 

Jozef Van Wissem & Jim Jarmusch: The Mystery of Heaven

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Mer Benjamin Finger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.