Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 22. mars 2019

EP-anmeldelse: Lazy Queen – «A Sigh So Deep»

Artist: Lazy Queen

EP: ««A Sigh So Deep» (2019)

Plateselskap: Usignert (gitt ut selv)

5

Lazy Queen ble startet av Henrik Søberg i New York, i desember 2013. Der ga de tidlig i 2015 ut EP’en «Drift» på den Seattle-baserte labelen Pacific Trash Records. Utgivelsen ga dem oppslag i blant annet Nylon Magazine, og en plass på «summer sampler»-plata til Under The Radar Magazine, som et up-and-coming band de har troa på. «Drift»-EP’en er det virkelig futt i. Hvis du liker støyrock, shoegaze med psych/garasje-elementer, er Lazy Queen sin EP «Drift» et bombesikkert valg.

I 2016 endte Henrik tilbake i hjemlandet, og fortsatte bandet med en norsk besetning. som det siste året har bestått av Jonas Røyeng (Sauropod), Peter Steinholt Mortensen, Petter Anderdal og Jon Bernhard Hunskaar. I januar kom denne besetningen med EP’en «A Sigh So Deep». Den første singelen fra EP’en var «Turn From Void», en givende støypopper i krysningspunktet grunge/Swerverdriver,

Neste singel «Apocalipstick» er til å begynne med mer rent rocka enn det de har gjort tidligere, med støyete gitarsnutter som dukker opp både i venstre og høyre høyttaler. Tøft, og fra ca. etter et minutt og utover kombinerer Lazy Queen de melodiøse og intense støygitarene og den like intense vokalen på ypperlig vis, ‘a la det de gjorde på låtene fra den nevnte EP’en «Drift». Også givende trommebreaks og «støyinferno» til slutt.

Tredje singel, den energisk-fengende»Tamir», sender assosiasjoner til Spielbergs. Disse setningene fra anmeldelsen av Spielbergs nye plate «This Is Not The End» passer like godt på Lazy Qeens EP «A Sigh So Deep»: Det er noe herlig forfriskende over Spielbergs. De gjemmer seg ikke bak flere lag med ironi, inspirert av Mac DeMarco og Burger Records. Det er heller ingen slitsomme neonfarger i sikte. Tilbake står et ærlig, hardarbeidende og ekstremt lovende band.

«A Sigh So Deep» består av fem sanger i sin helhet, si tillegg til singlene består EP’en av låtene «Fuck Kevin Spacey» og «Things I Think About «When I Fuck». Den første er støpt i 90-talls støyrock, der særlig de fete gitarene utmerker seg. Den siste er også en fin støypopper/rocker.

Lazy Queens EP «A Sigh So Deep» er/var en meget god start musikkåret 2019.

 

 

Kilde: Diverse Ferske spor (se relaterte saker under)

Lazy Queen. Foto: Anine Desire

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter