Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 18. juni 2020

5 plater som har inspirert Kirsti Huke

Med sin bakgrunn fra jazz og improvisert musikk har Huke omfavnet bredt sjangermessig i sin karriere som utøvende sanger og musiker. Hennes nye album «Weaving» er et konseptalbum med en utradisjonell musikalsk besetning, som både tekstlig og musikalsk omfavner forandringer. Her får du vite hvilke 5 plater som har inspirert henne.
Av: Victor Josefsen / Foto: Lena Knutli

Cocteau Twins:
Heaven or Las Vegas
Elizabeth Fraser´ umiskjennelige stemme som er det bærende elementet i Coctau Twins sitt sound, omgitt av gitarer og trommer som bader i klang. Alle instrumentene nærmest smelter sammen og Fraser sirkler seg rundt, over, under og omfavner alle arrangementene med sin fantastiske frasering. Nydelige låter – Himmelsk plate!

 

Sarah Vaughan
Sassy Swings the Tivoli
Sarah Vaughan, synger seg gjennom standrardrepoptoaret i Tivoliet i København på denne plata fra 1963. Den er en maktdemonstrasjon av en briljant solist, stemmekunstner, bandleder, formidler, samspillende/samsyngende og lyttende vokalist med et stort overskudd. Som ung sanger på 90-tallet helt i starten av min interesse for improvisert musikk, fikk denne plata en enorm betydning for meg.

 

Christian Wallumrød Ensemble:
A Year from Easter.
Jeg elsker denne plata, og blir aldri lei. Komposisjonene til Christian Wallumrød, orkestreringen, samklangen og samspillet mellom Christian Wallumrød, Nils Økland, Arve Henriksen og Per Oddvar Johansen gir et helt fantastisk lydbilde. Bortsett å nyte plata i fulle drag, har jeg brukt denne plata mye til å jobbe med klang og stemmebruk. «Plasserer» meg i ensemblet og jobber mot og med hver enkelt stemme, som et ekstra instrument. Håndverksarbeid – veldig gøy!

 

David Bowie:
1.Outside
Det var her mitt kjærlighetsforhold til David Bowie startet. Så bladde jeg meg bakover i katalogen hans herfra. I dette konseptalbumet blir vi kjent med bl.a. Nathan Adler i en herlig grytemix av sjangre. Her får du alt fra kompakte låter til mer eksperimentelle strekk med lange vokal-og instrumentalpassasjer. Her vil jeg spesielt trekke fram pianisten Mike Garson sin solistiske rolle. Brian Eno er også med som produsent på denne plata. På dette albumet finner du også , «I’m Deranged», soundtracket til David Lynchs film «Lost Highway».

 

Led Zeppelin:
Remasters
Her får du mye Led Zeppelin samla på ett brett. Låter fra åtte av ni studioalbum. De folka her synes jeg det er vanskelig å skrive noe om uten å ta av på superlativene! De ramla inn i livet mitt når jeg var 12/13 år og har blitt værende siden. Vokalen til Robert Plant, trommebeatet til John Bonham (som fikk meg til å virkelig forstå hva en
trommis er, eller KAN være!!), gitarsoundet til Jimmy Page og det luntrende übercoole bassspillet til John Paul Jones. OOOOOHHHHHHHHHHH YEEEAAAAHHHH!!!!!!!

(Remasters er ikke på Spotify, i stedet tar vi med debutalbumet deres, red.anm.)

 

 

Kirsti Huke ble tildelt Radka Toneffs minnepris 2018.

 

5 plater som har inspirert

 

Korrupt (Marius Jahnsen) – 5 politiske platefavoritter

5 punkplater som alltid/fortsatt inspirerer Robert Hårstad i Forgetaboutit

5 låter som har inspirert

 

Sjekk relaterte saker under.

 

Her kan du søke etter og låne bl.a. musikk, noter, DVD’er og filmer i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter