Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 21. november 2012

Musikkvideo: Verk (feat. Jonas V og Phil T. Rich) – «Pes»

Den fremadstormende Bergensrapperen Verk leverer med den Tommy Tee-produserte «Pes» første forsmak fra den nært forestående EP’en «Milevis så nært»  med release 23. november.

Tommy Tees ferskeste protesjé har lenge vært en snakkis i undergrunnen, og med hjelp fra gjesteartistene Phil T. Rich og medbergenser Jonas V (sjekk mer om han her og her) har debutsingelen «Pes» blitt et nyskapende, men samtidig også forfriskende old skool stykke norsk hiphop anno 2012, melder made.no.

Videoen, som er regissert av Michael Angeles, ble skutt i ett take i beryktede Torggata i Oslo, og man kan se Verk og gjesteartistene henge ut i mylderet av parkerte drosjer og kebabsjapper.

Hovedpersonen Preben «Verk» Vetti har selv følgende å si om låta og videoen:

– Å holde det ekte er for meg å holde det naturlig. Torggata har jeg alltid sett meg ut når jeg er i Oslo. Liker kebab, liker mixen. Det er jo den gaten jeg er mest i når jeg er i Oslo. Og det er der EPen ble laget, i TP Studios.

 

 

– Første gang jeg hørte Verk var det åpenbart for meg at han har et enormt talent innen låtskriving. Jeg vet ikke om det er noe i vannet eller kanskje fjellluften som gjør det, men Blodbyen (Bergen) ser ut til å fostre noen av de mest originale og særpregede tekstforfatterne om dagen. På denne EP’en har jeg stort sett jobbet med Verk på en ganske usensurert måte for å slippe ut litt av det som befinner seg i ham. Det var nærmest bare å tappe ut. Da blir det kompromissløst og musikalsk, og ikke så formatert, forteller Tommy Tee, som har produsert 6 av 7 låter på EP’en.

Hovedpersonen selv, den 27 år gamle Preben «Verk» Vetti, balanserer temaer som verdenspolitikk, lokalpolitikk og religion hånd i hånd med kjærlighetsproblemer, trøbbel med lovens lange arm og mer eksistensielle tanker. Ofte i en og samme samme låt. Hans lange vers gjør formen annerledes, original og unorsk i 2012, melder made.no.

Sjekk også Chess National Cypher, bare søk på siden.

2 kommentarer til “Musikkvideo: Verk (feat. Jonas V og Phil T. Rich) – «Pes»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter