The Dahlmanns: Fengende powerpop

Dahlmans bruk

De norske powerpopperne The Dahlmanns, fra Moss, så klabert, gir i februar ut sin nye single ”He’s a Drag” på det italienske nisjelabelet Surfin’Ki Records.

Victor Josefsen

Deretter reiser The Dahlmanns ned til Italia på en europa-turné for å promotere utgivelsen, som blir deres tredje på dette labelet. The Dahlmanns, som ikke har spilt i Oslo siden høsten 2012, returnerer i tide til sin første Oslo-konsert på over et år og slippfest for singelen på The Crossroads Club, lørdag 22. februar.

 

Italy tours

 

Singelen ”He’s a Drag” er skrevet for dem av powerpop/new wave duden Kurt Baker fra Portland, Maine US. Den er innspilt i Observatoriet Studio av Kenneth Ishak og mikset av legenden Ed Statium som tidligere har produsert og mikset band som The Ramones, Talking Heads, Mick Jagger og Paul McCartney.

 

Dahlmanns cartoon

 

The Dahlmanns frontes av ekteparet Line og André Dahlmann. Sistnevnte er en garasje/powerpop-kjenner som har spilt i The Graves (sjekk coole «I Wanna Do It Again» under), The Twistaroos og The Yum Yums.

 

 

 

brukkKwyet brukk

 

I tillegg består bandet av musikere fra nettopp The Yum Yums, og Beezewax,    Saturday City, The Kwyet Kings og The Cosmic Dropouts.

 

 

The Dahlmanns (og The Yum Yums, sjekk den nye skiva som kom i fjor, se cover under) har die-hard fans over hele verden og har tidligere turnert Amerika. Låten deres ”Holiday Road” ble i 2010 kåret til ”Coolest Song of the Year”Little Stevens Underground Garage av Little Stevens radiolyttere og deres forrige single ”Dumb Me Down” kom på svenske Expressen sin liste over de 25 beste låtene i 2012.

 

The Yum Yums

 

Hjemme i Norge er det for tiden ikke så mange som skriver om band som The Dahlmann og The Yum Yums, eller The Terrifieds (sjekk EP-anbefaling: The Terrifieds – Let’s Fart On Girls), The Cheaters (Albumanbefaling: The Cheaters – The Cheaters) og Astroburger (jeg kåret skiva «Lightyears Behind» til årets 7. beste norske utgivelse 2013), for den saks skyld. Men det gjør vi.

 

DAHLMANNS

 

Musikkvideoen til The Dahlmann”Dumb Me Down” som ble spillt inn da de var i Amerika kan du se her:

Og her er «Bright City Lights» fra skiva «All Dahled Up», 2011:

Du kan låne musikk av utøverne nevnt i saka, bare søk her.

Comments
One Response to “The Dahlmanns: Fengende powerpop”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Albumanbefaling: Death By Unga Bunga – Juvenile Jungle Sjekk anmeldelse av Death By Unga Bungas The Kids Are Up To No Good. Videoanbefaling: Death By Unga Bunga – Hallucination Generation (Take Me Home) Videoanbefaling: Death By Unga Bunga – Feel Alright Death By Unga Bunga på Øya: Brillefin fremvisning The Dahlmanns: Fengende powerpop […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!