By:Larm 2016 – Alice Boman

Foto: Stian Schløsser Møller

Foto: Stian Schløsser Møller

Tekst: Katrine Judit Urke

Svenske Alice Boman starter Rockefeller-konserten aleine med «Waiting» før hun får med seg sitt sortkledde band. Sammen framfører de mest nyere materiale, men er også innom eldre låter som «Over».

Alice Boman står selvsikkert ved det røde keyboardet og synger like sterkt som på plate. Mot slutten kan vi imidlertid føle på kroppen at dette er en av By:Larms siste konserter, 00.30 på lørdag; artistens materiale oppleves tidvis som vuggesanger. Det tar seg opp på siste låt, da står Alice Boman atter aleine på scena og framfører det hun introduserer som «Heart On Fire». Teksten er direkte, akkurat slik som hun selv har uttalt at hun foretrekker det, og ordene om ulykkelig kjærlighet treffer hardt.

Alice Boman og de andre musikerne står proft og nærmest hypnotiserende støtt på scenen. Sammen med den varme musikken skaper tilstedeværelsen en effekt som får tankene til å gli ikke bare mot vuggesanger, men også mot bandet som spiller på utestedet i tv-serien Twin Peaks. En fornemmelse av å bli litt forflytta i sted og tid – en behagelig avslutning på årets By:Larm.

Sjekk også:
Den svenske folk-kometen Alice Boman

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!