Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anbefalinger 14. mars 2016

Singelanmeldelse: Marinius – “I Like It With You”

Artist: Marinius

Singel: “I Like It With You”

Plateselskap: Diamond Club

Terning: 3

 

Kristoffer_Øen-2016-02-29-DEF_6428-print

Marinius, lager luftig og til dels snurrig pop med hint til Stereolab og chorus-gitarene til Mac Demarco. Det er i det hele tatt veldig likandes, men har en åpenbar svakhet: vokalen.

Tekst: Lars Junge

Vokalisten synger som en kråke. Noen kan synge med falsett, andre ikke. Marinius, tihører den siste kategorien, er jeg redd. All klang i verden kan ikke redde inn denne stemmen. Det funker til dels på refrenget, men på versene høres det ut som noe fra blooper-reelen til en Idol-audition.

Nå er det slik at innen indie-sjangeren stilles det gjerne ikke like “høye” krav til vokalprestasjonene. Det låter liksom aldri surt, bare autentisk. Det er jeg med på, men dette blir i overkant “autentisk”. Michael Bolton og Josh Groban er på ingen måte en rettesnor for hvordan en vokalist ideelt sett skal høres ut.

Det er synd, ettersom alt annet låter knall. Melodilinjen er nydelig, instrumenteringen, valg av synthesizere, lyd på trommene – i det hele tatt: alt stemmer – med unntak av vokalen.
Eirik Sandvik, eller Marinius, som han kaller seg, har mikset låten selv (den er i tillegg co-produsert av Matias Tellez og mastret av Jørgen Træen).

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter