Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 18. juli 2012

Plateanmeldelse Hiawata! – «Backs To The Future»/ «The Darkside»/ «Valley Boys»

Hadde verden vært rettferdig så hadde Hiawata! sin «Valley Boys» blitt en STOR hit, men mange har likevel fått med seg kremlåta da Mattilsynet og Helsedirektoratets Nøkkelhullsmerke brukte den i sin landsomfattende TV-reklame høsten 2009. Låta er fra godskiva «These Boys and This Band is All I Know» fra 2009.
Tekst: Victor Josefsen

 

 

Hiawata! kom med et etterlengtet nytt album i 2011, Backs to the Future:

– Vi føler vi har laget college/high-school skiva vi selv ville hatt da vi var yngre…collegeplaten for 30-åringer. Magisk!, fortalte Tore entusiastisk om det nye albumet til meg samme år.

 

Artist: Hiawata!

Plate: «Backs to the Future» (2011)

Plateselskap: Sellout! Music

5


Edgy pop // Da jeg spurte Tore om han kunne anmelde My Little Pony var svaret: ”Det skulle jeg gjerne gjort, men i og med at Simen Herning spilte bass med oss på gårsdagens lydsjekk blir det i overkant inhabilt. Aaaah!” Selv anmelder jeg Hiawata!, bandet til Tore, oops, oj, ramaskrik! Men, jeg har alltid vært en sucker for god pop, og har tidligere nærmest skrevet opp og ned i mente om f.eks. Teenage Fanclub. For, som I Was A King på sitt beste, maner Hiawata! fram den samme uimotståelige og edgy rufsepopfeelinga som på de første Fanclub-platene. I rolige «Detention 1» og «Silver & Gold» avslutter de med Dinosaur Jr.-vrengegitarene som aldri, aldri går av moten. Hiawata! byr på flere college punk-riff enn til vanlig her, kanskje det er 30-årskrisa som slår inn, hehe (les Hiawata!s egen «Backs To The Future»-forklaring i intervjuet i Spirit). Et lite akustisk mellomspill har de også funnet plass til. Alt i alt, en salig miks av Lemonheads, Weezer og Fanclub, med Hiawata!s eget POPstempel, vel å merke. Vel utført. Jeg velger å overse at «Sun!» her og der minner om perlen ”Valley Boys” fra Hiawata!s forrige album. Det eneste som mangler er den STORE hitlåta, ikke misforstå, i mine ører er alle disse låtene hiter, men her snakker jeg om å breake Hiawata! til et nytt og større publikum.

Anmeldelsen er tidligere publisert her

 

Artist: Hiawata!

Plate: «The Darkside» (2014)

Plateselskap:Vestkyst Records

5

Hiawata The Darkside1

«The Darkside» er den norske skiva jeg har spilt mest i 2015 (sammen med The Good The Bad and The Zuglys «Hadeland Hardcore)».

 

Du kan låne Hiawata! sitt album Backs To The Future hos oss

Du kan også låne Hiawata! sitt album These Boys and This Band is All I Know hos oss

Du kan låne musikk av andre utøvere som er nevnt i saka

 

Sjekk også:

Løchstøer – 5 om bøker og musikk

Løchstøer: «Keen på å lage noe som kiler meg, mitt ego»

Heyerdahl

 

Saken er oppdatert søndag 20. mars 2016

6 kommentarer til “Plateanmeldelse Hiawata! – «Backs To The Future»/ «The Darkside»/ «Valley Boys»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter