Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 23. juli 2012

Plateanmeldelse: The Cheaters – «The Cheaters»

The Cheaters

The Cheaters (2007)

Big Dipper / Musikkoperatørene

4

The Cheaters var en het potet på by:Larm i år, og har siden overbevist stort live med sin heftige retroblanding av garasjerock, beat, R&B og blues. Gruppa er et av Norges fine retro-rockeband sammen The Indikation, Autototune, thee Mono Sapiens og jentene i The Launderettes.

The Indikation- In Terms Of… (CD, Vinyl, 2004)

Thee Mono Sapiens – White Lies (Vinyl, 7″, 2011)

The Launderettes ‎– Rebel Love (Vinyl, 7″, 1999)

Vestfoldgutta er fulle av selvtillit. Her er det tilsynelatende null hipsterfrieri og trendrytteri, og denne upretensiøse holdningen er nettopp The Cheaters største forse. Uttrykket er uvørent, men samtidig fikst, og ikke minst oser det av kjærlighet til garasjerockoriginalene fra «steinalderen». Ankepunktet er at de mangler en helt særegen stemme. Siden det er så mange band som sysler med akkurat det samme som dem, gjelder det å skille seg ut. Svenske band om The Hives og The Nomads har klart det, og da skulle det ikke være noe i veien for at The Cheaters også kan fikse den biffen til neste gang.

The Hives – Go Right Ahead (Vinyl, 7″, 2012)

The Nomads – She Pays The Rent (Vinyl, 7″, 1985)

Så unge som disse gutta er, har de god tid, og allerede nå er de på god vei med et par låter på debutalbumet. Hvis du faller for denne musikken, anbefaler jeg å sjekke ut disse norske godbitene fra åtti- og nittitallet: The Cosmic Dropouts, The Lust-O-Rama, The Cutbacks, Peau de Pêche og Crawdaddy Simone. Skjulte skatter, som fortjener en runde i spilleren mens vi venter på mer fra The Cheaters.

The Cosmic Droputs – Crashed Cadillacs And Broken Hearts (Vinyl, 7″, EP, 1988)

The Lust-O-Rama – Promo EP (7″, EP, Promo, 1991)

The Cutbacks – She’s A Murderer!!! (Vinyl, 7″, EP, 1991)

Peau De Peche ‎– Peau De Peche (Vinyl, 7″, EP, 1990)

Anmeldelsen er tidligere publisert i 2007.

 

I helga spiller The Cheaters i Italia:

Sjekk her.

 

Vi spurte Øyvind Skarsbø i The Cheaters hva som ellers skjer framover med gruppa:

– Vi kommer til å spille inn et nytt album i løpet av høsten, som vil være ferdig før nyttår. Deretter blir det nok å turnere i Norge og noen andre land. Vi skal spille under KlubbØya på Pigalle, forteller Øyvind.

4 kommentarer til “Plateanmeldelse: The Cheaters – «The Cheaters»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter