Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 16. august 2012

Vi oppsummerer Øya: Del 2

Den gode festivalfølelsen var til stede i full monn også på årets Øyafestival. Og at det skulle bli så strålende vær var det vel ingen som hadde trodd. Vi oppsummereer Øya med anmeldelser, bilder og saker.

«Alvorlig, men rørende og poetisk oplevelse med Ane Bruns nærværende optræden.» Ane Brun på Øyafestivalen

«A$AP Rocky, sortklædt og pumpet fuld af energi, attitude og festhumør. “I’m not gonna perform. I’m gonne party!”, råbte han.» A$AP Rocky på Øyafestivalen

«Vokalist Turid Alida Solberg gjør en fantastisk jobb både på scene og vokalmessig, og Bjarne Christian B. B. Gustavsen (keyboards) og Andreas Lønmo Knudsrød (trommer) står akkurat passe stødig bak henne.» Deilig Philco Fiction på Øya!

Hun har en utvilsom «star quality» – en selvbevisst utstråling blandet med pønkete aggresjon og desperat hudløshet: «Best find a surgeon // Come cut me open», synger hun i «Surgeon» fra sisteskiva Strange mercy. Desperat kunstrock på Øya – St. Vincent!

Foto: Espen Stranger Seland

«Greg Dulli og Afghan Whigs på Vika-scenen har en tilbakelent karisma uten de helt store faktene, de bare «er».» Afghan Whigs på Øya: Høres bedre ut enn noen gang

«Mazzy Star konserten viste hvor dårlig det går når en lite begavet lydmann styrer showet eller når man tar i bruk et totalt uegnet klubbtelt som konsertlokale.» Mazzy Star på Øya: Elendig lyd spolerte konserten

«Hennes siste plate Biophilia er inspirert av forholdet mellom natur, teknologi, menneske og musikk. Noe som i høyeste grad ble gjenspeilet i konserten på Enga i går. Den skulle nemlig bli en musikalsk og visuell opplevelse utenom det vanlige.» Tack, tack til deg også Björk!

«Det var utrolig synd at se The Black Keys i så dårlig form. De har stribevis af rockende numre med fantastisk dynamik og power, og hvis det bare ikke havde virket som om, at koncerten egentlig bare skulle overstås, så er potentialet stort.» The Black Keys på Øyafestivalen

«Det var rodet og mange gange lidt famlende, da Odd Future arbejdede sig gennem deres tracks.» OFWGKTA på Øyafestivalen

Foto: Amund Østbye

«Dâm-Funk maktet ikke helt å holde på festivalpublikummet, men for de av oss som var igjen ble det en opplevelse som trakk opp linjene mellom 70-tallets og dagens funk.» Dâm-Funk på Øyafestivalen

Hvordan vil dere beskrive imaget deres? Og hvor mye vektlegger dere det?

– 20% indianer, 20% argentinsk fotballspiller/bokser fra Panama evt. Claudio Caniggia og Roberto Duran, 20% klassisk heavy metal-dude, 20% gangsta, 10% 80′s fatcat med speedboat, 10% Waynes World og 10% Nangiala = 110%, det er så mye vi vektlegger det. Sjekk resten av preØyaintervjuet med Gerilja

Skribent og DJ Martin Bjørnersen leste fra sin kommende bok om Øya-artisten Frank Ocean. Festivalbiblioteket på årets Øyafestival var et populært fristed for festivalfolket mellom konsertene. Populært festivalbibliotek på Øya 2012

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter