Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nikolaj Blegvad Anbefalinger 19. februar 2013

Finsk rap og country med Stig

Tekst og foto: Nikolaj Jonas Blegvad

Lørdag aften gæstede den finske Stig og hans co-rapper/-sanger Wimp Annex-scenen på Youngstorget med et sært show bestående af både hip hop, country og R&B.

Det her var en oplevelse af en særlig kaliber. Det er sjældent, at man oplever en koncert som denne. For ikke at sige «aldrig». Stig har uden tvivl skabt sin helt egen særprægede stil, hvor man ikke rigtig kan finde ud af, om det er ramme alvor eller perfomance. Hvorfor smiler han aldrig, selv om alle blandt publikum ler? Hvad gemmer der sig af tanker mellem de store briller, det smalle overskæg og det lange tynde hår? Er Stig country-musiker eller rapper?

 

 

Ren volapyk og skæve moves
I og med, at han fremførte sine tracks på finsk, er der med stor sandsynlighed højest en promille foran scenen, der forstod budskabet. Dermed var han nødt til at performe og trække på andre talenter end det lyriske for at få folk med. Det er der slet ingen tvivl om, at han gjorde på en så overlegen måde, selv om hans co-rapper og DJ flere gange glemte at stoppe back tracket og med kommentaren «that fucking cd player» febrilsk fik stoppet musikken og givet plads stil endnu en kommentar fra Stig. Hans underspillede moves og stenede blik var bærende elementer i den glitrende finske optræden med Stig, som i øvrigt også har deltaget i European Song Contest.

 

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

 

 

One Response to Finsk rap og country med Stig

  1. Robel Isaac Dagnew says:

    dette er blitt kjent som fusion music, sammensmeltinger mellom to sjangre eller flere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.