Søk Meny Lukk
Lukk
Av: albert Anmeldelser 9. august 2018

Øya 2018 – Yaeji

Etter å ha vandret rundt i Oslos gater med Yaeji sine DJ-mikser og hennes «EP2» på ørene så jeg frem til å høre settet hennes i Hi-Fi-teltet. Å komme 30 minutter for sent inn i et DJ-sett på grunn av senvakt på biblioteket og sikkerhetskø er ikke optimalt for en omtale, men så er dere advart. 
Av:  Albert Alfiler

Etter å ha vandret rundt i Oslos gater med Yaeji sine DJ-mikser og hennes «EP2» på ørene så jeg frem til å høre settet hennes i Hi-Fi-teltet. Å komme 30 minutter for sent inn i et DJ-sett på grunn av senvakt på biblioteket og litt sikkerhetskø er ikke optimalt for en omtale, men så er dere advart.

I motsetning til gårsdagens regnskyll sto DJ-teltet i fyr og flamme med signaturstilen til Yaeji; hardtslående basslåter som heller mot undergrunnen med litt mørke i seg. Hi-Fi-teltet var fylt opp til randen med folk i motsetning til gårsdagen, men jeg mistenker at det har med Yaeji’s it-faktor å gjøre. Yaeji gjør en god jobb med å holde det danseglade folket som har samlet seg i teltet gående. og er dypt fokusert på EQ-kontrollene og beatmatchingen.

For det er faktisk det med publikum som er mest markant denne solfylte ettermiddagen i Hi-Fi-teltet. Jeg vet ikke om det er fordi vi har det så sabla godt i dette landet, men publikum lot seg rive med i undergrunnshouse i fullt dagslys, med hedonistiske dansebevegelser, lidenskapelige kyss og det var smil å se overalt.

(Foto: Øya/Mathias Ertnæs)

Når «raingurl» kommer på, eksploderer publikum med armer opp i været og hoiing. Det danseglade folket vender fokuset ut fra seg selv og mot Yaeji som har tatt opp mikrofonen for å synge med på låta hennes. Og man ser når ansiktet til Yaeji bryter ut i et smil at hun kanskje ikke helt forventet den entusiastiske mottakelsen av låta .

DJen bryter seg løs fra bordet, løper litt rundt og ser ut som hun trives. Hun kjører ut settet med kompromissløs house og jeg innser at jeg sikkert gikk glipp av mitt favorittspor fra EP2-plata hennes, «passionfruit». Sånt skjer når man kommer for sent. Jeg får heller sette den på når jeg går hjem i kveld fra festivalen.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter