Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Gunnar Vilberg Intervjuer 26. januar 2015

Me and the Julios – Frihet er at alle gutta i bandet kan klemme hverandre så mye de vil!

De er unge og friske, og synger på norsk. Indibandet Me and the Julios fra Manglerud vant 4sound Demotapes låtkonkuranse i 2014. Nå har de spilt inn EP og jobber med sin første musikvideo. Kanskje blir det festivalsommer også?
Tekst: Gunnar Vilberg / Foto: Stian Schløsser Møller

Hei. Kan dere begynne med å fortelle litt om dere selv?

Hei. Vi er et band fra Manglerud i Oslo, hvor vi alle går på musikklinja. Vi spiller indierock på norsk, inspirert av blant annet The Strokes, Kråkesølv og DeLillos. Vi har spilt sammen i snart to år, og vi er en gjeng gode venner som koser seg med å spille musikk sammen.

Dere spilte nylig på Bøler under USAGT – debattarena for ungdom, Deichmanske biblioteks nye store satsning. Der ble begrepet frihet diskutert. Hva er frihet for dere

Det stemmer! Det var en veldig fin debatt. Begrepet frihet er jo veldig stort, og det er vanskelig å finne linjen mellom frihet for mennesker, og frihet for seg selv. Frihet for oss er at alle gutta i bandet kan klemme hverandre så mye vi vil. Frihet for oss er å spille konsert, stå på en scene, hvor vi får lov til å formidle det vi selv vil. Adrenalinkicket blander seg med frihetsfølelsen i det publikum danser og synger med. På mange måter er frihet også at vi får møte så mange forskjellige mennesker, og selvfølgelig mennesker som snakker fint om musikken vår, som fører til at vi får stå mer på en scene. Vi er også glade for at vi får lov til å gå rundt nakne hjemme! I en større sammenheng er det viktigste leddet i frihet for oss ytringsfrihet og valgfrihet. Vi får bruke masse tid på det vi elsker mest

I 2014 vant dere 4sound Demotapes låtkonkuranse med låta «På Grensa til Virkelighet». Det ga heder og ære og 100.000 kr. Hva har det betydd for dere?

Det har betydd så utrolig mye! Det har gitt oss muligheten til å spille inn singel og EP, som vi også har fått muligheten til å gi ut og vise til et publikum som har sett og hørt oss. Vi har nådd ut til et mye bredere publikum, og EP’en har gjort at vi har fått mange trofaste fans.

Frihet for oss er å spille konsert sier dere, og dere har da også fått spilt mye rundt i det siste. Hvordan er det?

Veldig morsomt! Det er helt utrolig gøy å spille konserter. Spesielt når det er en litt stor konsert, hvor det kommer masse kjentfolk og ukjentfolk (som har hørt musikken) som er der for å se og høre OSS. Det setter vi stor pris på. Vi er jo på mange måter et live-band, det er der vi gir ALT, og kan inkludere de andre som liker musikken vår med på en stor fest. Vi oppfordrer alltid til mest mulig synging og dansing, som resulterer i utrolig mye morsomme konserter!

Hva er planene deres videre framover?

Vi slipper en singel i midten/slutten av februar, og forhåpentligvis en EP til høsten. Vi skal også slippe en musikkvideo ganske snart, som fantastiske LeonArt (Leonard Vincent van Vuuren) lager for oss. Det blir dritfett! Fremover skal vi jobbe masse med nye låter, og spille så mange konserter som mulig! Vi håper også å snike oss inn på noen små festivalscener i sommer, om noen vil ha oss. Vi er i hvertfall klare for å jobbe beinhardt for å vise at vi har noe å bringe til den norske musikkscenen.

Det er mye bra Norsk musikk for tiden. Kan dere tipse oss om noen band mener dere man bør sjekke ut?

Vi elsker norsk musikk!  Iffy Orbit og La Vallette bør absolutt sjekkes ut! Om noen henger så etter at de ikke har fått med seg Slutface, Hjerteslag og Frk. Fryd er det også noe å gjøre asap. Vi hører også mye på Tellef Raabe, PalmFace, Resirkulert og Signe Eide om dagen, som alle er fantastisk flinke og kommer til å gjøre det stort de kommende åra.

Sjekk ut Me and the Julios på facebook.

Sjekk ut Me and the Julios på URØRT.

Les også:

I kveld: Me and the Julios og Dagens Ungdom splittkonsert på John Dee

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter