Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 25. mai 2022

Ferske spor uke 21/2022

Her er ukas spilleliste! Følg oss gjerne!

Av: Geir Qviller, David Jønsson, Alexander Lunder Føyn, Ådne Evjen, Victor Josefsen

Geir

Claire Rousay – It feels foolish to care

Meditativ og vakker ambient. Det er litt løst sammensatt og collage-aktig, men det har en fin og naturlig fremdrift. Stykket er sammensatt av ulike partier, der bl.a. piano, harpe og fele kombineres med synter og diverse lydopptak av naturlyder, stemmer mm.. Det er drømmende, stemningsfullt og analogt. Fra «Everything perfect is already here», ute på Shelter Press. bandcamp

Terrence Dixon – Yesterday’s world

Mørk, romlende og uklar basslyd som kommer fra et sted langt borte, som om den er underjordisk eller kommer fra havdypet. Det skapes en vag rytme/puls. Vi aner etter hvert andre og lysere syntlyder, de er fjerne og svevende. Låta stiger aldri opp til overflaten, den blir værende igjen som en uklar og mystisk skikkelse bortenfor. Fra den nye, varierte skiva «Other Dimensions LP» som glir mellom tekno og ambient, ute på 30D Records. bandcamp

Terrence Dixon – Unconditional love (Ferske spor uke 3/2021)

 

David

Built to Spill – Understood

Dette må da vitterlig være det mest vitale fra Doug Martsch og hans skranglete kompani på en god stund? Det har også vært relativt stille fra den kanten i det siste, hvis man ser bort ifra Daniel Johnston-coveralbumet som kom ut i 2020. Vindskeivt og deilig, med den besnærende gitarlyden som Martsch kan så godt. Kanskje det beste de har gjort siden «You 9n Reverse»-perioden? Bandcamp.

Konsertanmeldelse: Built to Spill på RockefellerBuilt To Spill – Broken Chairs (Ferske spor uke 5/2019). Plateanmeldelse: Built To Spill – «Live». Plateanmeldelse: Built to Spill – «Perfect from Now On». Plateanmeldelse: Built to Spill – «Ancient Melodies of the Future».

Lady Friend – Unspeakable Truth

Lady Friend er et bandprosjekt bestående av Anne Mette Hårdnes fra Spellemann-vinnerne Sweetheart, Magnus Jacobsen fra Label, og brødrene Mats og Christer Engen fra Euroboys. Det kommer derfor ikke som noen voldsom overraskelse at det er en kraftig California-bris over lydbildet. «Unspeakable Truth» sjarmerer stort med dens myke fokus og delikate vestkystsound.

Spielbergs – When They Come For Me

«When They Come For Me» og «Get Lost» utgjør Spielbergs duggfriske dobbeltsingel, og er to glimrende eksempler på slagferdig indie med et stort følelsesregister. Det er jo nettopp det Spielbergs er så ufattelig gode på. Nivåoppbyggingen i det siste minuttet av «When They Come For Me», er Spielbergs på sitt beste. Nytt album med navn «Vestli» kommer i august på Fysisk Format i Skandinavia og Big Scary Monsters i resten av verden. Bandcamp.

Spielbergs: Støyende indierockere på vent. Singelanmeldelse: Spielbergs – «Go!». Plateanmeldelse: Spielbergs – «This Is Not The End». Singelanmeldelse: Spielbergs – «We Are All Going To Die / Daniil». Singelanmeldelse: Spielbergs – «Ghost Boy». Singelanmeldelse: Spielbergs – «Daisy! It’s the New Me». Spielbergs – «Distant Star EP» og  Spielbergs – «4AM» (Deichman: Årets album 2018, Victor). 5 plater som har inspirert SpielbergsSpielbergs – Brother of Mine (Ferske spor uke 13/2022). Spielbergs – Go! (Ferske spor uke 20/2020). Spielbergs – Running All the Way Home (Ferske spor uke 37/2019).  Spielbergs – Five on It (Ferske spor uke 2/2019).  Spielbergs – 4AM (ferske spor uke 44/2018). Mer Spielbergs.

Dig Deeper – Summer Sun

Soleklart høydepunkt fra frihetrockerenes fjerde album «Easy Were the Days (Before I Met You)». En hoppende rocker med smittende riff og energiske trommer. Bandet hadde en grymt bra slippkonsert på Parkteatret ganske nylig og svever høyt om dagen. Albumet «Easy Were the Days (Before I Met You» er enormt bra, les anmeldelse her. Bandcamp.

Plateanmeldelse: Dig Deeper – «Easy Were The Days (Before I Met You)». Dig Deeper – Paper Trail (Ferske spor uke 13/2022). Øya 2018 – Dig Deeper. Plateanmeldelse: Dig Deeper – «In Central European Time». Videopremiere: Dig Deeper – «Stars Tonight».

Silver Lining – Days Like These

Silver Linings nye album «Go Out Nowhere» er fylt med delikat countrypop dekket med stjernestøv og solgløtt. Med et band bestående av dyktige folk som kan faget til fingerspissene, er ikke det så rart. Live Miranda Solberg (bedre kjent som Louien), Stine Andreassen (fra The Northern Belle), Halvor Falck Johansen og Bjørnar Ekse Brandseth ligger flere steg foran de fleste når det kommer til låtskriving innenfor sjangeren. Bare hør på luftige «Days Like These», med Solberg og Andreassens ypperlige harmonisering. Bandcamp.

Silver Lining – I’ll Be Waiting For You (in the Grey) (Musikalske sidespor – uke 11/2017)

OJKOS – Ridderrast

På komponistkollektivet OJKOS (Orkesteret for jazzkomponister i Oslo) sitt nye album «Mensa Rotunda», er det Andreas Rotevatn som står for komposisjonene. Albumet er et musikalsk potpurri der alle 14 medlemmene får muligheten til å skinne, gjerne samtidig. Rotevatn tar også produsentrollen i samspill med Lars Horntveth, og det er noe umiskjennelig Jaga Jazzist over «Ridderrast». Skeiv og funky ridderjazz.

Mick Trouble – Julia

Ah, så deilig det er å dykke ned i Jed Smiths fiktive Mick Trouble-univers igjen. Smith fra Jeanines har slått om til britisk aksent og lager de beste skranglepowerpop-låtene på denne siden av Television Personalities. Vel, «It’s Mick Troubles Second LP» er ikke så skranglete, lyden er betydelig oppstrammet, uten at det ødelegger estetikken. Smith/Troubles romantiske syn på et regntungt og blekt England anno 1982, utgjør noen ellevilt gode låter, også på album nummer to. Liker du nevnte Television Personalities, Joe Jackson eller The Jam anno «Setting Sons», har du mye å hente her. Bandcamp.

Mick Trouble – It’s The Mick Trouble LP (Deichman: Årets album 2019, David). Mick Trouble – Second Sky (Ferske spor uke 46/2019).

 

Alexander

Behemoth – Ov My Herculean Exil

De polske dødsmetallerne trekker seg litt ned i fart opp mot deres nye album, som kommer september 2022. Det nye albumet «Opvs Contra Natvram» vil ha denne sangen i sin rekke, som nr. 4.

Hvis vi sammenlikner med speeden de hadde på 2009-utgivelsen «Evangelion», er sangen vi finner her langt mer tilbaketrukket og har en litt annen Behemoth-tone enn det fansen har hørt de siste årene. Forventer du noe blasfemisk, er det mulig at de neste kuttene vi får høre mot albumets utgivelse byr på mer fart og spenning. Fra å være dødsenglene med torden fra oven, minner dette om en uferdig demo, men det høres ut som Behemoth fortsatt.

Særlig er riffene en oppbygging mot noe større, sangen er dog ikke en filler-sang, så jeg vil tørre å påstå at veien fra deres siste utgivelse «I Loved You at Your Darkest», er mot en langt mer tregere retning, bandet har tross alt holdt på siden 1992/91. Siden vokalistens nær kreftdød rundt deres utgivelse i 2014, har de ikke gitt opp «håpet» om å underholde deres «legions», fansen.

Vi venter i spenning mot mer blasfemiske kutt, i mellomtiden kan du høre «Ecclesia Diabolica Catholica», «Sabbath Mater» og «Havohej Pantocrator». Den sistnevnte låta er tonen jeg vil høre mer fra disse, og håper de kan by på mer lidenskap i den hastigheten de opererer med nå.

Sjangre: Blackened death metal, death metal

Behemoth – I Loved You at Your Darkest (Deichman: Årets album 2018). Øya 2018 – Behemoth. Tons of Rock 2016 i bilder – Del 3 (Inkludert Behemoth)

 

Ådne

Kristian Kaupang – Herfra…

Kristian Kaupang, med base i Larvik, fortsetter å slippe smakebiter fra det kommende albumet «Sorry, Tom». Nå er han ute med duetten «Herfra…». Duettpartner er Hedda Aronssen. Lydbildet er mildt og sommerlig, og dette står det i presseskrivet om låten: ‘«Herfra…» er et tverrsnitt av en kjærlighetshistorie – noen korte scener fra en ungdomsforelskelse i en liten by med altfor mange lange, bratte bakker. Kanskje er det duettpartnernes hjemby, Larvik?’ Bandcamp.

Kristian Kaupang – I morra kjører du forbi (Deichman: Årets album 2020, Ådne Evjen). Kristian Kaupang – I morra kjører du forbi (Ferske spor uke 14/2020). Kristian Kaupang – Pianomelodi #3 (Ferske spor uke 46/2018), Kristian Kaupang – Den følelsen (Ferske spor uke 35/2018).

Aggie Frost – Bølge

Endelig er albumet «Perlemor» ute. Etter en pen bunke gode singler slapp Aggie Frost albumet fredag 6. mai. Det har vært verdt ventetiden. Albumet har blitt nært og personlig, og vi har plukket ut låten «Bølge». Det er en usigelig melankolsk låt om å miste – eller ikke lenger ha tid til – kjærligheten: «No e vi to boble/vi flyter på en bølge i isolasjon/all stillhet imellom og alt vi har forsvinner om vi ikkje snakkes no». Les anmeldelse av plata her.

Aggie Frost – Film (Ferske spor uke 4/2022). Aggie Frost – Gir dæ min morra (Ferske spor uke 11/2021). 5 plater som har inspirert Aggie Frost. Aggi Frost – Tidløs (Kohib Remix) & Stille (Ferske spor uke 43/2020). Aggie Frost – Tidløs (Ferske spor uke 26/2020).

Stealing Sheep – Never Gonna Live It Up

Liverpool-trioen Stealing Sheep er ute med en morsom singel fra det kommende albumet. Her er damene i elektropop-humør og leker med både rytmer og lyd. Bandcamp.

San Lorenz – Tightrope

Mer fra Liverpool-området. Bandet SPQR har byttet navn til San Lorenz. Grunnen til det er at akronymet ble brukt av nasjonalister, og det ville bandet selvsagt ikke assosieres med. Navnet San Lorenz er tatt fra en Kurt Vonnegut-roman. Nå er bandet ute med en ny singel som heter «Tightrope». Vi befinner oss i postunkpop-land med snasen bass, synth og gitar som fyller hverandre fint ut. Se videoen her.

Kevin Morby – This Is a Photograph

Nå har jeg ikke hørt mye på det siste albumet til Kevin Morby, men fra det lille jeg har hørt virker det veldig lovende. Vi drar likegodt til med tittellåta fra «This Is a Photograph». Se videoen her. Bandcamp.

Kevin Morby – Rock Bottom (Ferske spor uke 13/2022). Kevin Morby – «Blue Christmas» (Musikalske julespor 2021). Kevin Morby  – Wander (Ferske spor uke 51/2020). Kevin Morby – Valley (Ferske spor uke 43/2020). Kevin Morby – No Halo (Kevin Morby – No Halo).  Kevin Morby & Waxahatchee – The Dark Don’t Hide It (Ferske spor uke 5/2018). Kevin Morby & Waxahatchee – Farewell Transmission (Ferske spor uke 4/2018). Kevin Morby – Album: City Music (Musikalske sidespor – uke 26/2017)

Warpaint – Hard to Tell You

Vi har før omtalt singelen «Champion» her i Ferske Spor. Nå er den nye plata til Warpaint sluppet, og det er mye bra å hente her. Vi har valgt ut «Hard to Tell You» fra albumet «Radiate Like This». En låt av det ettertenksomme slaget, både i musikalsk og tekstlig forstand. Bandcamp.

Warpaint – Champion (Ferske spor uke 13/2022). Warpaint – Disco//very og Keep it Healthy (Musikalske sidespor. Deluxe edition med gjestetips – uke 33). Warpaint- Warpaint (Deichman: Årets album 2014, Kathrine Judit Urke).

Kåre Indrehus – Alt som øyet ser

Her kommer smakebit nummer tre fra den kommende plata til Kåre Indrehus. Vi sakser fra presseskrivet: ‘Låta tar for seg menneskets samspill med natur, vitenskap og skjebne, og den belyser både eksistensielle og politiske spørsmål’. Kona Maria Ingrid Vosgraff Moro bidrar på kor på «Alt som øyet ser». «Det er en drøm å være til», som albumet heter, utgis 17. juni.

Kåre Indrehus – En god nabo (Ferske spor uke 6/2022). Kåre Indrehus – Den forbudte frukt (Ferske spor uke 11/2021). Kåre Indrehus – Livet på landet (et av årets beste album i 2019, av Ådne Evjen). Plateanmeldelse: Kåre Indrehus – «Fra et bilvrak på Klipra».

Hurula – Ingen är kär i år

Robert Hurula fra Luleå er klar med det nye albumet «Ingen är kär i år och andra sånger». Vi gir dere tittelsporet, som er klassisk Hurula. Dette er ganske rett fram rock med gode tekster. Litt i det lendet Håkan Hellström beveger seg i.

Hurula  – Otrygg  provanställning (Ferske spor uke 9/2022). Hurula – Tro på er ruin (Ferske spor uke 35/2020). Konsertanmeldelse: Hurula på Parkteatret. Hurula  «Sand» (Musikalske sidespor – uke 24/2016).

Slowgold – Kärlek

Mer svensk musikk. Amanda Werner og Slowgold har nyss gitt ut albumet «Kärlek», og vi gjør det ikke vanskeligere enn at vi velger tittelsporet. Det kjennetegnes av et The Cure-aktig, drømmende lydteppe, med synth, bass, gitar, klokkespill og Amandas fine stemme.

Slowgold – På gräset (Ferske spor uke 6/2022). Slowgold – Nåt (Ferske spor uke 8/2020). Slowgold – En dag till (Ferske spor uke 6/2020). Mer Slowgold.

Sharon Van Etten – Home to Me

En fin, rolig låt fra det nye albumet til Sharon Van Etten. Om albumet når opp til det forrige albumet «Remind Me Tomorrow», gjenstår å se, men «Home to me» er i hvert fall en fin låt. Bandcamp.

Sharon Van Etten & Angel Olsen – Like I Used To (Deichman: Årets album 2021, Jan-Olav Glette). Sharon Van Etten & Angel Olsen – Like I Used To (Ferske spor uke 21/2021). Big Red Machine – A Crime (Ferske spor uke 13/2021). Xiu Xiu feat. Liars – Rumpus Room (Ferske spor uke 9/2021). Sharon Van Etten – Beaten Down (Ferske spor uke 6/2020). Sharon Van Etten – Seventeen (Ferske spor uke 2/2019). Plateanmeldelse: Sharon Van Etten – «Remind Me Tomorrow». Sharon Van Etten – Comeback Kid (Ferske spor uke 40/2018).

 

Victor

The Colors Turned Red – Let It Happen

Ikke hørt om The Colors Turned Red, sier du? Vel, Haugesundbandet kjørte på mot slutten av 80-tallet med gromlåter som «The Big Balloon» fra den selvtitulerte debutplata (1988), og gjorde comeback på midten av 2000-tallet med plata «All the Way Up». I 2011 var det Duel in the Sun det dreide seg om, med låter som den spretne og fengende «You Know What», må sjekkes av alle popfantaster, «Smile Again» er også en vinner fra den plata, les anmeldelse. I år har The Colors Turned Red på ny gjort comeback med singlene «As If We Owned the World» og «Smoke of Love».

Innledningen er fra en utgave av Ferske spor for tre år siden. The Colors Turned Red hadde på ny gjort comeback med de nevnte singlene «As If We Owned the World» og «Smoke of Love». Disse to singlene var de to første fra det kommende albumet i september. Albumet ble utsatt pga. pandemien, men nå er  The Colors Turned Red i rute igjen, og har sluppet en ny singel og video titulert «Let It Happen». I likhet med låter av nevnte Duel in the Sun eller The Colors Turned Red, er «Let It Happen» en fengende, ganske så luftig låt med nynnbare hooks og smekkert sound.

5 plater som har inspirert The Colors Turned Red.The Colors Turned Red – As If We Owned the World (Ferske spor uke 27/2019). Alternativ juleplayliste med Back by Christmas – The Colors Turned Red. (Not Just) Another X-Mas Album (CCAP, 2008).

Dog Age – A Poison Tree og The American Line

Undertegnede kjøpte Dog Ages finfine og drivende debutsingel «Outdated Yeah!» (1990) og har etter det lyttet sporadisk på bandet, men mens jeg desket vårt intervju Dog Age: Sprudlende overskuddsprosjekt med psykedelisk tilsnitt har jeg lyttet mye på den nye plata «Like Some Bacon in the Night» og flere andre, og det er som å oppdage et helt nytt band. Så mye bra Dog Age har gitt ut. Pop-psykedelia av høy klasse. På den smakfulle låten «A Poison Tree» fra siste plate har de satt musikk til poeten William Blake. (Willam Blakes dikt har også blitt lydsatt av Finn Coren på albumet «Spring: The Appendix – The Blake Project»). ‘Det er jo et nydelig dikt om sjalusi og vonde følelser. Rytmisk og vakkert. Jeg ble grepet av det og begynte å nynne til det. William Blake har vært tonesatt av flere før meg, men jeg kommer stadig tilbake til ham og har laget flere melodier til hans poesi’, forteller Lars Fredrik Beckstrøm til oss. Jeg tar også med den stilfulle og blendende åpningslåten «The American Line» fra plata «Reefy Seadragon» (2006).

The Associates – Party Fears Two

I samme intervju med Dog Age forteller Jørn Smedsrud at en av inspirasjonskildene hans er The Associates’ «Paper House», og det minnet meg om at deres album «Sulk» feirer 40-årsjubileum i år.

‘Mackenzie’s impossibly piercing cabaret falsetto rivals that of obvious role model Russell Mael from Sparks, while Rankine’s ear for unexpected hooks and sweeping arrangements turns the stereotypes of early-’80s synth music on their heads. The bass work from ex-Cure member Michael Dempsey isn’t chopped liver either, and the result is a messy but wonderful triumph no matter what version is found’, skriver allmusic, de er on point.

The  Associates er et av de beste bandene fra 80-tallet og «Sulk» er et av de beste albumene fra  samme tiår. Så egenartet, fengslende og dypladet. Husker første gangen jeg hørte dette albumet, ble slått helt over ende, og det blir jeg fortsatt, som hver gang jeg høres deres kanskje mest kjente låt, eksellente «Party Fears Two».

Crawdaddy Simone – Crawdaddy Simone

I intervjuet vårt med deLillos ba vi dem fortelle om plateselskapene deres, bl.a. Some People Are Ratz, som Tom Skjeklesæther og Kai Jarre holdt på med. Foruten deLillos fortsatt meget snasne debutsingelen «Johnny Fredrik / Fugl i Bur» (1985), ga Some People Are Rat bl.a. ut en rå garasjerocksingel med Crawdaddy Simone (1985), en cover av The Syndicats’ «Crawdaddy Simone» (1965), derav tittelen. Låta er ikke på Spotify, men lytt på den her. Og ta en lytt/titt på dette klippet fra NRK (1987). I forrige Ferske spor tok jeg med flere låter med sterk vokal, og sterk vokal har ikke minst Ida Lind i Crawdaddy Simone. Willy B var med i bandet, og han er nevnt i de siste intervjuene vi har gjort med The Lust-O-Rama og Kosmik Boogie Tribe. Jeg anbefaler å sjekke ut hva han og bandene ellers har gitt ut, her er en oversikt. Anbefaler også å låne bøkene om rock/pop/beat han har skrevet, du kan låne dem hos oss.

deLillos – Skummelt og fint

Vi må selvsagt ha med en låt med deLillos også, så her gjør «Skummelt og fint» comeback på spillelista (skrevet av Stian Bjørnsson Hope), fra årets album «Evige dager». Les om både låta og albumet og mye mer i intervjuet: deLillos: Finurlig og enkel pop som treffer en nerve.

Jeg har ikke kjøpt et eneste album av deLillos siden «Neste sommer» (1994), ikke for at de suger, men etter den monsterhiten det albumet ble, spesielt tittelsporet og «Kokken Tor», var jeg kurert i årevis. Det er selvfølgelig urettferdig mot deLillos, det er garantert mye fett å finne på de 17 som har kommet i ettertid. Det kommer jeg kanskje til å finne ut av nå, for etter å ha hørt gjennom gruppas nyeste album, «Evige dager», har jeg virkelig fått tilbake lysten til å høre på dem igjen. De har funnet frem rockefoten, for ikke å si progrockfoten, oser av spilleglede og dundrer på med deilige gitarsoloer. Sjekk for øvrig ut «En av dagene», en hyllest til et visst dritkjent band fra England. NB! Er litt irriterende å høre på Spotify, for låtene går egentlig i ett, så det høres ut som hakk i plata når det skiftes spor. Go vinyl!

Classic Album Sundays på Deichman – deLillos «Hjernen er alene». Bokanmeldelse: deLillos – «Komplett». Øya 2015 – deLillos. Lars Lillo-Stenberg om nostalgi, melankoli, naivisme og Munchs kunsterskap. Beckstrøm Kvartett – Jubileum (Ferske spor uke 7/2018). Svette smil og varme mennesker i gul soneTrøsten i det triste. Hva skal vi putte på plateomslaget da? deLillos – Hjernen er alene.

deLillos – Naboen min

En av favorittene mine fra plata er Lars Beckstrøms selvironiserende,  humoristiske og fornøyelige «Naboen», en fengslende låt med kul rytmisk vri og like kule koringer. Jeg stor sans for den underfundige stilen til Bekckstrøm, som «Jubileum» av hans egen Beckstrøm Kvartett.

The Gratitudes – My Toto Rosanna

I begynnelsen av måneden kjørte vi  videopremiere på The Gratitudes’ fresk-røffe og catchy singel «Wake Me Up on the Underground» sluppet på Westergaard Records. The Gratitudes er Cockroach Clans Atle «Akke» Egil Knoff Glomstad sommersøte sidesprang, samt den drøye historien bak. Videoen er en snasen DIY lyric video med en twist. B-siden på singelen er «My Toto Rosanna» er en fyrrig miks av street punk, boogie og rock. Jækla bra!

Videopremiere: The Gratitudes – «Wake Me Up on the Underground». The Gratitudes – Wake Me Up on the Underground (Ferske spor uke 17/2022).

Vinterhagen – Isdans

‘Vinterhagen er det feteste Tromsø-bandet fra 80-tallet. De seinere låtene er enda mere mystiske (og sykt bra), men «Isdans», debuten fra 1982 er den funkyeste new wave/post punk-låta vi har nesten. Geir Strand fra Søt Hævn oKarlsøy Prestegaard spiller tightere enn en trommemaskin! Og Bror Olsen, som har skrevet låta, og også det aller meste materialet til bandet, er en stor tekstforfatter. Dessverre kom aldri Vinterhagen ut med en skikkelig fullengder, men jeg tror det ble spilt inn en på slutten av 80-tallet, eller starten av 90-tallet. Er det noe band som hadde fortjent en reissue med samlede verker, så er det Vinterhagen’, sier Jørgen Nordeng i Polardegos i intervjuet vi gjorde med han.

På Polardegos sin nye EP «Lockdown» sampler de Vinterhagen (Tromsø), Til Alle Barna (Bodø), Krim U / Kriminell Ungdom (Narvik) og Dropopop (Skien). Les mer om det og mye annet givenden i  intervjuet. Låta «Isdans», som feirer 30-årsjubileum i år, er ikke på Spotify, men du kan lytte på den her.

Polardegos – Lockdown

Vi må så klart ha med Polardegos sin låt der de sampler Vinterhagen. Jørgen Nordeng forteller: ‘Låta «Lockdown» inneholder også elementer fra et par andre låter. Den var jo egentlig skrevet etter den første runden med lockdown, når man først begynte å skulle bevege seg utendørs. I dag er det jo andre grunner, som krig, som gjør at man lengter tilbake til uskyldigere tider i lockdown, så vi måtte legge til et litt hardere parti for å understreke dette’.

Polardegos: – Vi snakker nesten festival!!!. Polardegos – Tid og Sted (Ferske spor uke 17/2022). Polardegos: Samplepønk med brodd. Polardegos – Fortiden i våre hender (Deichman: Årets album 2021, Ådne Evjen).  Polardegos – Polardegos (Ferske spor uke 35/2021). Polardegos – Polio (Ferske spor uke 18/2021). Polardegos – Internett (Ferske spor uke 18/2021).

The Reilly Express – M.O.T.Ö.R.H.E.A.D og Who’s the Girl

«Party Terror 3» er oppfølgeren til «Party Terror Volume 1» (1986) og «Party Terror Vol. II» (1994). Party Terror-samlerne har med låter fra band i/rundt Trondheim, og det er mye bra på disse samlerne. Første spor jeg velger fra «Party Terror 3»-samleren er The Reilly Express’ heftige tribute til Motörhead. «M.O.T.Ö.R.H.E.A.D» er opprinnelig utgitt på albumet «Howl, Shake & Boogie» fra 2009. I år feirer The Reilly Express’ debutalbum «Dizzy» 20-årsjubileum, så jeg tar med den hektende garasjerockeren «Who’s the Girl» også, liker du The Hives så liker du denne.

Gode Ord Dør Sist – Billig Blended og La Saga Jobb

Hip-hop fra Trondheim. Gode Ord Dør Sist er også med på «Party Terror 3», og låta er utgitt i år, duoens første utgivelse på på 7 år. I år feirer de attpåtil 20-årsjubileum for deres andre album «Svart Jord». «La Saga Jobb» er førstesingelen fra det albumet, du kan lese mer om den hvis du klikker på linken under. Både «Billig Blended» og «La Saga Jobb» er fengende og full av kraft, både musikals og tekstmessig. Jeg har ikke lyttet på alt Gode Ord Dør har utgitt, men kicker som bare det på «Billig Blended» og «La Saga Jobb».

Video: Gode Ord Dør Sist – «La Saga Jobb»

Shitrich – Bromstad Hææææ

Siden vi først snakker hip-hop og Trondheim, nærmere bestemt Bromstad, Trondheim, trekker jeg frem denne bangeren med stor B. Jada, jeg er klar over at jeg også denne gangen har med flere eldre låter til ukas Ferske spor, når det er sagt, spillelisten kalles jo også «Mer eller mindre ferske spor», dessuten tviler jeg på at mange klager på et gjenhør med denne karen. Hvor ble det av han forresten?

by-Larm 2014: Shitrich og iampsyencefiction To av høydepunktene onsdag. Jaa9 – Hillbilly’n snakker ut (Shitrich er med på albumet «Føkk ferie»). Oral Bee, Andivalent & Smekolini: «NamNam» (Shitrich er med på Andivalents album «Flakaveli»). Oral Bee -«Jumanji» (På remixen har Bee fått med seg bl.a. Shitrich). Deichman: Årets album 2014 (Inkludert Shitrich – «Makka Nykinen», Victor Josefsen). Lars Vaular & Jonas V – «Mye mere» (Remiksen har gjestevers fra bl.a. Andy/Shitrich fra Bromstad Billionaires).

Elin Furubotn – Ride, Ride Ranke

Da Furubotn fikk vite hun skulle bli farmor, husket hun betydningen av sin egen mormors rim og regler. Sangene hun lærte i barndommen hadde ofte den samme monotone melodien, derfor ville hun lage ny melodi og et fantasifullt arrangement til nettopp dette rimet. Resultatet er en folketone-ballade med innslag av rap og en blanding av latinamerikanske rytmer og jazzelementer. Den er lekende og melodiøs. «Ride, Ride Ranke» slippes 27. mai.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tidligere utgaver av Ferske spor

ps Under relaterte saker har vi bare tatt med noen av de siste utgavene av Ferske spor, så klikk på lenken over eller Spillelister øverst for å sjekke alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter