Søk Meny Lukk
Lukk
Anna of the North @ by:Larm 2015
Av: Rune Aas Anmeldelser 7. mars 2015

By:Larm 2015: Anna of the North – kjølig elektropop som varmer

Bare noen få minutter ut i konserten til Anna of the North fredag kveld, er det klart at hun står for en aldri så liten bragd i By:Larm-sammenheng.

Tekst: Rune Aas /Foto: Stian Schløsser Møller

Både nede foran scenen og oppe på galleriet på Sentrum Scene er det så godt som fullsatt, noe en ellers kun har opplevd med de aller største headlinerne foregående år. Anna er tydelig overveldet over publikumsoppmøtet, noe hun også gir klart uttrykk for, men lar seg ikke affisere av den grunn.

Det er ingen som helst tvil om at Anna bærer på mye talent, og omsetter det på en høyst godkjent måte. Vi snakker om kjølig, drømmeaktig og stilsikker elektropop. Når det er sagt føles det som det går ti på dusinet av den slags på årets By:Larm. Anna of the North befinner seg heldigvis i det øvre sjiktet blant disse.

Visuelt er uttrykket mørkt og minimalistisk med bare Anna og produsent og medhjelper Brady på scenen, til en viss grad ikke helt ulikt en The xx-konsert. Anna selv tusler rundt i sokkelesten, og lar for det meste musikken og ikke minst stemmen tale for seg.

På sitt beste burde det være hevet over enhver tvil at Anna of the North hevder seg som en av de beste acts-ene på årets By:Larm. Dessverre blir det bare unntaksvis, for det meste av låtmaterialet er ennå litt for anonymt. Setter en Anna opp mot lignende artister, som fjorårets albumdebutant Emilie Nicolas har hun ennå et godt stykke å gå.

Det en sitter igjen med etter konserten denne fredagskvelden, er først og fremst hvilket potensiale Anna sitter på. Forhåpentligvis går det ikke lang tid før forløsningen kommer.

 

Anna of the North @ by:Larm 2015

113_ Annaofthenorth_060315

Anna of the North @ by:Larm 2015

Anna of the North @ by:Larm 2015

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter