Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frank Michaelsen Anmeldelser 7. mars 2016

By:Larm 2016 – Kwamie Liv

Kwamie_Liv_web_1500px_72dpi-19

Kode kul

Tekst: Frank Michaelsen / Foto: Nikolaj Blegvad

Hva gjør et menneske … kult? Det har til og med vært forsket på. Man har kanskje ikke kommet til bunns i det, men det finnes enighet om at disse mystiske kvalitetene eksisterer og at de muligens er like gamle som mennesket selv. Hvis noen i salen på Gamla hadde glemt hva det vil si å være kul, fikk man en ganske god oppfriskning ved den danske artisten Kwamie Liv.

Kunsten med By:Larm-settene er å gi publikum en fullstendig konsert på 30 minutter. Kwamie og de to instrumentalistene gir oss opplevelsen av å ta del i en helaftens. Det hele ligger i dramaturgien: fra den prøvende, akustiske åpningen til den fulle utblåsningen mot slutten med dansende publikummere på scenen.

Kwamie_Liv_web_1500px_72dpi-33

Som en slags mellomting av Lana Del Rey og 60-talls idolet Ronnie Spector nærmest bedøver hun publikum med sin tilbakelente kulhet. Vokalen  ligger lavt i leie og hun avgir strofene med minimal anstrengelse som for å si: ok da, jeg kan underholde dere litt – om dere gir meg noe tilbake. 

Hun mener bastant at en konsert ikke skal være enveis-kommunikasjon og ber publikum om den drahjelpen hun synes er passende. Men egentlig vet vi at hun klarer å ha det gøy uten oss. Det er derfor det blir umulig å takke nei til festinvitasjonen fra scenen.

 

Sjekk også:
EP fra Kwamie Liv
Kwamie Liv – Lost in the Girl anmeldelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter