Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 6. september 2016

Singelanmeldelse: Kråkesølv – «Lenge sia sist»

Artist: Kråkesølv

Låt: «Lenge sia sist» (2016)

Plateselskap: Jansen Plateproduksjon

4+

 

Bodøværingene i Kråkesølv har god arbeidsmoral, og er svangre med sitt femte studioalbum. Jeg synes ikke det er så lenge siden de breaket under by:Larm og sto der, blyge med eplekinn i (media)stormens øye.

Kråkesølv har modnet med årene, både musikalsk og tekstmessig. Mens det tidligere var ganske så eksistensielt, har de nå tonet det ned til en litt mer håndterbar hverdagsrealisme (vår anmelder Rune Aas mener på sin side at også de tidligere tekstene er hverdagslige, ulike tekstolkninger her, altså, journ.anm.)

Lars Horntvedt fra Jaga Jazzist har produsert de nye låtene, og det høres. Horntvedt er ikke akkurat lett på labben når det kommer til signatur. Her er vibrafoner og fjøksen andre akustiske instrumenter man vanligvis forbinder med Jaga Jazzist (samt de tunge synthesizerne som blir brukt på Jagas «Starfire», om jeg ikke er helt på viddene). Der igjen kan vi si at samarbeidet med Horntvedt er mer vellykket enn det med Greni på albumet «Bomtur til jorda» i 2010 (velarrangert, skriver for øvrig redaktøren i sin anmeldelse av «Bomtur…», journ.anm.).

Låten begynner med den klassiske trommebeaten fra Beatles’ «Tomorrow Never Knows», sistelåten på «Revolver»-albumet. Appleseed Cast-aktige gitarer svinger rundt hverandre. Minus the Bear-assosiasjoner dukker også opp i denne anmelderes indre.

Kråkesølv har alltid hatt popteft og viser at de fremdeles kan skru sammen gode låter. Allerede etter først chord skjønner man hvem man hører på. Det er en god ting. Teknisk står de ikke tilbake for noen, og sang på norsk gjør det bare enda kulere. Tommel opp!

 

 

Albumet slippes 30. september.

Lars Junge

 

Kråkesølv

 

Sjekk også:

Kråkesølv: Albumanbefalinger
Videoabefaling: Kråkesølv – Sjalusien som driv dæ
Debutsingel fra Kråkesølv-medlem
Fredrik William Olsen – Helt uten tanke
Søvnløse netter i Bodø

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter