Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anmeldelser 11. februar 2017

Musikalske sidespor – uke 6/2017

Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Et av ukas musikalske sidespor: Pil & Bue har signert med Indie Recordings, og i den forbindelse relanseres et av fjorårets tøffeste norske album. Her er ukas utvalgte tips.
Tekst: Bent Inge Hvitstein

Pom Poko
«It’s a Trap» er foreløpig siste låt ut fra et band som har nådd frem til Urørtfinalen 2017. Bandet består av tre studenter ved jazzlinja i Trondheim og en medisinstudent. Musikken er kreativ og eksperimentell, med et rocka preg og spenstige riff.

 

 

Rab Noakes
En skotsk veteran, som blant annet har vært medlem av Stealers Wheel (forlot bandet før deres første utgivelse), har nylig gitt ut EP-en The Treatment Tapes. Han spiller bokstavelig talt på mange strenger, der han fingerplukker seg gjennom seks låter. Sjangeren er i hovedsak folk, men han sneier innom både country og blues underveis. Denne EP-en er som snytt ut av nesa på 1968, men passer også utmerket i 2017.

 

 

 

Strange Hellos
Singelen «Monumental» ble sluppet i forrige uke. Dette er den fjerde i rekken av singler som til slutt skal ende opp i et album til høsten. Den nyeste singelen følger opp det mektige popsporet de tidligere singlene har banet vei for. Musikken til Strange Hellos trenger plass, den bølger seg utover så dører og vinduer må åpnes på vidt gap. Her er det potensiale for store scener.

 

 

 

Cherry Glazerr
Clementine Creevy innehar hovedrollen i bandet, som nå er ute med sitt andre album. 19 år gamle Creevy er eneste gjenværende originalmedlem, og dette fremstår på mange måter som hennes prosjekt. Apocalipstick er en tittel som lett kan ses som et fancy nyord, men det er også mulig å tolke mye inn i ordet. Musikken bærer klart preg av å kle seg i en ungdommelig drakt, og her kommer både det apokalyptiske og det leppestiftsøte inn i bildet; henslengte unge mennesker, sløvet av tilværelsens uutholdelige letthet, for å si det med et oppbrukt uttrykk. Apocalipstick er et sterkt og tidvis provoserende rockealbum, med skarpe gitar, skarp vokal og utfordrende tekster. Jeg tør påstå at dette albumet er et av de som for mange vil stå igjen som lyden av 2017. Creevy er på mange måter en yngre utgave av Mitski.

 

 

Pil & Bue
Indie Recordings har hentet duoen inn i stallen, og dermed er det duket for en relansering av Forget the Past, Let’s Worry About the Future. Det var et av fjorårets tøffeste norske album (som av ukjent årsak ble forglemt da undertegnede skulle gjøre opp status for musikkåret 2016), og vi tåler å få det i fleisen en gang til.

 

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 5/2017

Musikalske sidespor – uke 4/2017

Musikalske sidespor – uke 3/2017

Musikalske sidespor – uke 2/2017

Musikalske sidespor – uke 1/2017

Musikalske sidespor – uke 50/51

Musikalske sidespor – uke 49

Musikalske sidespor – uke 48

Musikalske sidespor – uke 47

Musikalske sidespor – uke 46

Musikalske sidespor – uke 45

Musikalske sidespor – uke 44

Musikalske sidespor – uke 43

Musikalske sidespor – uke 42

Musikalske sidespor – uke 41

Musikalske sidespor – uke 40

Musikalske sidespor – uke 39

Musikalske sidespor – uke 38

Musikalske sidespor – uke 37

Musikalske sidespor – uke 36

Musikalske sidespor – uke 35

Musikalske sidespor – uke 34

Musikalske sidespor. Deluxe edition med gjestetips – uke 33

 

Sigurd Julius kåret til årets Urørt

 

Et musikalsk oppgjør med Donald J. Trump

 

Nidingr signerer med Indie Recordings

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter