Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 27. mars 2017

Plateanmeldelse: Kelly Lee Owens – «Kelly Lee Owens»

kelly lee owens

 

Artist: Kelly Lee Owens

Album: «Kelly Lee Owens» (2017)

Plateselskap: Smalltown Supersound

4+

 

Britiske Kelly Lee Owens selvtitulerte debutalbum er en aldri så liten oppvisning i deilig minimal techno. Det låter stort, type tørrdokk eller plateverksted, og det høres ut som noe som kunne blitt sluppet på det tyske plateselskapet Kompakt i større grad enn norske Smalltown Supersound. Minimal EDM, kan man kanskje kalle dette? Ikke sånn idiotisk, amerikansk Skrillex-EDM, dette er smartere, typ arkitektkontor-techno. Dette er bienale-techno. Og ikke minst: særs behagelig å lytte til. Konsentrasjonsmusikk. Full fokus. Ser for meg at det også kunne funket på en en Karl Lagerfeld-visning. Men Kelly Lee Owens låter likevel ikke (is)kaldt. Merkelig nok. Kjølig, men ikke kaldt. Sjekk bare låten «Lucid». Det er en dråpe rødt i lydbildet her. Det mye bruk av ekko og romklang på platen.

Denne platen vil ikke funke på et lite jazzanlegg. Her snakker vi JBL PA-anlegg på full blæst for å få utbytte. Det låter likevel meget plush i mine Sony MDR-1A hodetelefoner. Man trenger bass. Mye basss, hele spekteret av bass med sub-bass og hele veien opp til mellomtone. Dog ikke raus og løs bass slik man gjerne kan få i mer rimelige typer headset.

Denne platen kan by på bassmassasje for ørene dersom man bruker riktig utstyr. Owens har tidligere gitt ut en EP på Smalltown Supersound, «Oleic» i 2016. Når man hører hennes lyse, søvnige stemme tenker man av en eller annen grunn på Jenny Hval, og sannelig, Jenny Hval bidrar piskede meg på det ene sporet («Anxi»).

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Plateanmeldelse: Jenny Hval – «Blood Bitch»

Øya 2015 – Jenny Hval: Summertime madness

Jennys video

Jenny Hval – «Female Vampire»

Jenny Hval er kåret til årets utfordrer

Jenny Hval «Blood Bitch» (Sverre Knudsen)

Jenny Hval, «Apocalypse Girl» (Pedro Carmona-Alvarez)

Jenny Hval skrev et essay til katalogen til Rockheim

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter