Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Spillelister 16. desember 2017

Ferske spor uke 50/2017

Tenåringene i Æsthetica slapp akkurat sin første plate og den er proppfull av doom fra øverste hylle. Hva er det med Kolbotn?

 

Av: Rolf Andersen, Bent Inge Hvitstein, David Jønsson, Marte Storbråten Ytterbø og Victor Josefsen

Her er ukas ferske spor.

Windhand – Old Evil
Windhand har gitt ut en split-singel med det evige oppvarmingsbandet Satan’s Satyrs og som vanlig leverer de håpløshet, tristesse og desperasjon bedre enn de fleste. Topp doom! (R.A.)

The Smithereens – Beauty And Sadness
Denne perlen av en låt må hentes frem nå, om enn med et trist bakteppe. Vokalist Pat DiNizio i The Smithereens døde tidligere denne uka. En underkjent låtskriver i et underkjent band – sett av litt tid til å høre på dem. Låta er også å finne i CD-boksen «Children of Nuggets» (som kan lånes på biblioteket).(R.A.)

Æsthetica – Haze
Denne låta åpner med årets beste sample. Ferdig snakka. Tenåringene i Æsthetica slapp akkurat sin første plate og den er proppfull av doom fra øverste hylle. Hva er det med Kolbotn? (R.A.)

The Body & Full Of Hell – Earth is a Cage
Jeg har forsøkt å finne det rette sporet å dele fra årets Godflesh-plate, «Post Self». Så oppdaget jeg denne plata. Den er et brutalt samarbeid fra to band jeg egentlig ikke har noe forhold til, men som jeg nok kommer til å høre mer på. (R.A.)

Hilma Nikolaisen – Merrily Merrily
God jul! (R.A.)
Les mer i musikalske sidespor – uke 49/2017 (red.anm.).

 

Anana – Selfish Fish On Land
Endelig ny musikk fra Anniken «Anana» Jess Iversen! Min favoritt fra den rykende ferske EP-en «Well». (D.J.)
Les mer i musikalske sidespor – uke 48/2017 (red.anm.).

Car Seat Headrest – Beach Life-In-Death
Toledo & kompani flikker litt på en gammel låt, og får det selvfølgelig til å fungere. De klarer til og med å gjøre låten ett minutt lengre enn originalen, så låten bikker 13 minutter. 13 flotte minutter fylt angst og apati. (D.J.)

Jonathan Wilson – Over The Midnight
Ny låt pluss nytt album på vårparten, i tillegg til konsert på Parkteatret i april. Jonathan Wilson har åpnet julegavepåsan tidlig i år. Når det er sagt, ble jeg ganske paff første gangen jeg hørte låten. Nesten litt sånn Boys of Summer-vibb. Jeg ble ikke mindre spent på albumet etter å ha sett omslaget. Ut med tie dye, inn med neonlys. (D.J.)

 

Lorde – Green Light
I november var endelig ventetiden over. Lorde slapp det etterlengtede andre albumet sitt «Melodrama» og vi kunne endelig danse gjennom gatene til Lordes liflige toner igjen. «Green Light» er det første sporet og så langt også min favoritt. Det er catchy, kult og litt sårt. Ved første gjennomhøring kan det kanskje høres ut som en ganske alminnelig poplåt. Men ingenting er alminnelig med Lorde. (M.S.Y.)

Taylor Swift – New Year’s Day
Vi nærmer oss festdagene i julen og den største festdagen av dem alle, nemlig nyttårsaften. Hva passer vel bedre enn å lade opp med Taylors «New Year’s Day» fra albumet «Reputation» til den lange og smertefulle første nyttårsdag. Da skal det være litt melankolsk og sippete med sobert pianospill. Og Taylor gjør jobben. Igjen. Jeg står i min Taylor-fanatisme. La deg overbevise du også! (M.S.Y.)

 

Honningbarna – Haster som faen
Medlemmene i Honningbarna er fortsatt unge, men på deres ferske plate «Voldelig lyd» høres det ut som de nesten desperat kjemper mot tiden, og mot å miste gnisten. «Haster som faen» er da også tittelen på låta, med tekstlinjer som «Når vi blir eldre skal vi selge ut (selge ut). Når vi blir eldre skal vi feige ut (feige ut)». Honningbarna har ikke mistet noe som helst. Melodiøs, drivende punk med snert. «Haster som faen» er et av de beste sporene på plata. (V.J.)

Backstreet Girls – Merry Jingle
Backstreet Girls’ og Ramones’ juleklassikere «Merry Jingle» og «Merry Christmas (I Don’t Want To Fight)» er å regne som ferskvare hver jul! Førstnevnte kapret plass på denne spillelista. (V.J.)

 

Iggy Pop & Jarvis Cocker – Red Right Hand
Iggy og Jarvis covrer Nick Cave. Ah, det er lett å få vann i øret av sånt. Anledningen er at den fjerde sesongen av serien Peaky Blinders ruller på Netflix, og de har benyttet seg av ulike versjoner av Caves låt tidligere. Nå har de fått en herlig og gnistrende rå versjon fra to andre musikalske helter. (B.I.H.)

Poppy Ackroyd – Paper
Hun er en ung britisk komponist, som spiller både fiolin og piano. Her serverer hun et vakkert pianodrevet stykke, der strykere og perkusjon etter hvert smyger seg inn i lydbildet. Et nytt album ventes til neste år, og hun har allerede et par utgivelser bak seg som bør sjekkes ut. (B.I.H.)

Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS? – Bambi Act
Hva passer vel bedre enn å avslutte ukas ferskinger med litt finsk garasjerock? Jeg innrømmer lett at navnet var det første som tiltrakk nysgjerrigheten, men dette er faktisk ganske partyvennlig og friske saker fra saunafolket. Det er over på to minutter, men det frister kanskje å høre den igjen? (B.I.H.)

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter