Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Intervjuer 13. april 2018

Katja Benneche Osvold (Castro) – 5 om bøker og musikk

Castro er ute med plata «Infidelity», en soleklar kandidat til et av årets norske album. Uttrykket har glød og punchlines, med engasjert og insisterende vokal fra Katja Benneche Osvold, som sang i sagnomsuste Life… But How to Live It? I dag er Katja vår gjest i 5 om bøker og musikk.

Av: Victor Josefsen

1) Hva er det siste du leste?

– Bøker leser jeg flere av samtidig, litt av og på. Nå leser jeg «Tante Ulrikkes vei» av Zeshan Shakar, om to fyrer på Stovner som rapporterer livene sine til en forsker fra NOVA, et godt ironisk vink. Og disse livene er så godt fortalt og flettes inn i og ut av hverandre, og treffer nerver langt utover Stovner. Jeg tror alle har godt av å bli kjent med disse gutta her. Også leser jeg litt i Bill Brysons  «En kort historie om nesten alt». Nå har jeg lurt meg selv til å tro at jeg forstår singularitet og The Big Bang – men det gjør jeg egentlig ikke. Men fascinerende lesing, flere mythbusters fra vitenskapshistorien, og du kan lykkes i selskapslivet med realistnerder.

2) Hvilken bok ville du laget soundtrack til, og hvorfor? Hvordan skulle det vært?

– Tja, det må bli «Et mord i Kongo» av Morten A. Strøksnes, som vi for øvrig har prøvd oss på, så vidt. Låta «One Thing (leads to another)» fra plata «River Need» er dedikert til Tjostolv Moland. Hører vi låta i spillefilmen som kommer til høsten? Filmen har et løselig utgangspunkt i nettopp boka til Strøksnes. Men les boka, den er en drivende god sakprosafortelling, svært godt dokumentert og skremmende. Passer oss. Kanskje vi burde lage en låt til boka «Drapene i Baneheia» av Bjørn Olav Jahr? Også en sakprosabok flere bør lese, fordi det gamle narrativet ikke holder.

3) Hva er din favorittbok?

– Umulig. Men Fredrik Stabels «Snarere tvert imot» er en fin samling fra Norsk Dusteforbunds annaler: «Man kan si mye om Napoleon, men bake kaker det kunne han.» Men altså bøkene til Carl Frode Tiller, skrekkblandet fryd og gammen hele forfatterskapet. De er skrevet på nynorsk, og det skjerper opplevinga. Du kjenner det. Skåret til beinet. Begynn med «Skråninga» hvis du tør.

4) Hva er ditt favorittalbum?

– Har ingen.

5) Hvis du skulle startet et band med en forfatter, hvilken ville det vært?

Jeg spiller i band med en forfatter. Men Mary Shelley og jeg kunne sikkert fått til noe. Med Virginia Woolf kanskje, på termin. På en av hennes gode dager.

 

 

5 om bøker og musikk

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Plateanmeldelse: Castro – «Infidelity»


Lørdag 17.april viser vi James Whales klassiske grøsser «Frankenstein» fra 1931 i hovedsalen etter stengetid! Basert på Mary Shelleys like klassiske bok «Frankenstein»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter