Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Rune Aas Anmeldelser 11. august 2018

Øya 2018 – Young Dreams

Passe slackt, men haugevis med trivsel ble fasiten på indiepopfavorittene Young Dreams sin opptreden lørdag formiddag.
Tekst: Rune Aas / Foto: Ihne Pedersen 

Young Dreams er kanskje ikke like i indievinden som da de slapp debutalbumet i 2013. Publikumsoppmøtet på Amfiet lørdag formiddag kunne i alle fall tyde på det, selv om det tidlige spilletidspunktet nok heller ikke bidro til å dra ekstra med folk til konserten. Uansett, med det relativt ferske albumet «Waves 2 You» i bagasjen, er det lite som burde tilsi at bergensbandet skulle være mindre poppis blant Øya-gjengerne enn tidligere år.

Mens Young Dreams spredde om seg med indiepop med tropiske vibber for fem år siden, er Young Dreams anno 2018 mindre tropiske i fremtoningen, men leverer fortsatt særs tiltalende indiepop. Tiltalende kan de fortsatt sies å være også live. Til tross for at gjengen kommer ut på scenen en smule forsinket, er det i alle fall ingen stressa gjeng vi har med å gjøre – og mens de kjører på med låtmateriale utelukkende fra siste album er det kun trivsel å spore både på scenen og blant publikum.

For det er ganske så laidback og slackt det Young Dreams leverer denne lørdagen, uten at det blir for bakpå – og det funker egentlig ganske så bra i akkurat denne settingen. Mye er nok også takket være setlista som er blottet for dødpunkter – mens en fiffig backdrop-løsning med green screen med tilhørende semi-psykedeliske videoeffekter på storskjermen gjør at det blir noe lett humoristisk over det hele og bidrar til trivselen.

Litt amputert blir det likevel, når de må kutte ned settet på grunn av den nevnte forsinkelsen, og siste låt blir dermed avkortet med en tredjel – eller en «det var en preview» som Matias Tellez kommenter tørt fra scenen, og oppfordrer publikum til å møte opp på neste ordentlige konsert de spiller. «Da skal vi spille mange flere låter. Det er lov å komme med ønsker, også», legger han til.

Ingen fare. Vi kommer.

Young Dreams på Øya 2018

Young Dreams på Øya 2018

 

Sjekk også:

Singelanmeldelse: Young Dreams – «Of the City»

 

Her kan du søke i Deichmans samlinger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter